Hjälpt våren på traven...

Idag har vi varit ute och hjälp våren på traven ute på vår gård. Jag har gått runt och gjort hål i snödrivorna så att solens strålar ska komma åt snön lite snabbare. Jocke har kört lite med snöslungan (igår) så att det ska torka upp lite snabbare på vår vattendränkta gräsmatta. Nu vill vi ha VÅR!
 
 
Hundarna har busat medan jag gick runt på gården i solen och i den hemska blåsten. Jisses så det tar i ibland....det kankar i träden runt omkring oss.
 
 
Vi gick en liten promenad till ovansidan vår gård och på tillbakavägen så började Maya snusa i luften mot garaget. Hon till och ställde sig mot väggen och snusade rakt upp + att hon hoppade på den höga snödrivan....så hon kunde nå bättre. Undra vad hon fick för doft i sin nos? Genom att snödrivan är så hög så passade Jocke på att rensa hängrännorna....smart. Hundarna tittade nyfiket på honom...och undrade nog vad han höll på med.
 
 
Hundarna hjälpte också till lite i vår vårstädning....de plockade alla grenar som blåst ner på vår gård efter den senaste stormen. Tur de också hjälper till ibland...hahahah.
 
 
Jocke skyndade ytterligare på snösmältiningen på vår gård genom att ta spaden och bryta lös lite av snön....alla bäckar små - så kommer nog våren snart till oss också tillslut. Kira är inte alls rädd av sig alls, hon tittade nyfiket på medan Jocke skottade och snön yrde omkring spaden. Sedan måste hon ju också testa om man kan gå på den nedbrytna snön också....det var lite vingligt, men det gick - nu ser vi resultat efter hennes balansbollstränannde. Vi har fått oss en liten bergsget i Kira tror jag + en soldyrkare. Hon vill gärna ligga i solen...både inne och ute. Är man ett decembervalp så kanske det är gött att få värme på kroppen....vem vet. Maya är en vårvalp och hon lägger sig hellre i skuggan....så årstiden de är födda kanske har en liten betydelse ändå. Vad tror ni?
 
 
Nu har vi även hunnit med att åka till återvinningsstationen med skräp + att nu ska jag njuta av den sista dagen på min minisemester - för på måndagkväll börjar jag jobba igen. Längtar redan efter den riktigta semstern...hahahah.
 
Jo, det gick hur bra som helst för Kira att ligga i sin riktiga korg på golvet bakom kompostgallret -  natten mot idag. Det var inget kiss, inget gnäll och hon sov sött i sin alldeles egna korg under hela natten - men hundburen den använde hon inte (inte vad jag såg i allafall). Se det inlägget här....
 
Hon är en stor tjej nu.....i morgon blir hon hela 13 veckor. Jisses, så tiden flyger iväg!