Handrehabiliteringen

 
Varit idag till handrehabliteringen och provat ut ortoser till mina tummar. Jag hade med mig min gamla ortos och ett par arbetshandskar, så att hon som ska fixa nya till mig förstår vad jag pratar om. Men, läkaren hade redan bestämt vilket skydd jag skulle ha till mina tummar - fomgjorda i hårdplast.
 
Hon formade och klippte och det skavde och gjorde ont - ortosen blev mindre och mindre. Till slut så gav vi upp och jag skulle testa ortosen nu nästa vecka innan semestern och en vecka efter semestern - så den 18/8 så ska jag tillbaka för en utvärdering. Hon klippte upp min arbetshandske så att den lättare skulle kunna tas på - det gick i och för sig lite lättare, men handsken sitter inte så bra på handen efter det. Suck!
 
Jag hade på mig tumskyddet när jag åkte och handlade och sedan körde hem, när jag kom fram och skulle öppna garagedörren så kändes det som om hela sidan där lillfingret sitter hade domnat bort. Hmmmm, spännande och se nu hur detta skydd funkar nu på söndag och resten av veckan...
 
 
 
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Är så tacksam att hon som fixade mina ortoser hade ett sådant tålamod med mig
  • Är så tacksam att det finns hjälp att få
  • Är tacksam att denna ortos är betydligt smidigare än den förra
Spara
Hälsa & Välmående | | Kommentera |

Plastpåsar

 
Åh, så less jag varit ett tag nu på våran låda i köket där vi förvarar våra plastpåsar. Ikväll så blev måttet rågat när jag inte fick dit två stycken nya....grrrr! Sagt och gjort så började jag vika plastpåsarna till små trekanter och vips så täckte bara påsarna botten på lådan helt plöstligt - underbart!
 
Lådan före.....suck!
 
Lägg ut påsen slät och fin...ja...någorlunda då.
 
Vi ihop den ca tre gånger
 
Vik den till höger och sedan till vänster i trekanter....hela vägen upp mot handtagen
 
När ni vikit ända upp så stoppa in handtagen i plastpåsen....klart!
 
Klart!
 
Det är svårt att tro att första och sista bilden är samma mängt påsar....najs!
 
 
Andra smart tips till att förvara plastpåsar kommer nedan:
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Häxmästaren

 
 
Nu har jag lyssnat klart på dessa underbara böcker om Häxmästaren och hans familj. Så otroligt bra och jag bara älskar dom. Island har stor del i dessa böcker och åh...vad jag skulle vilja åka dit någon gång i mitt liv.
 
Så här står det på baksidan av den första boken:
 
Första boken i Margit Sandemos nya, historiska romanserie HÄXMÄSTAREN - en epsik saga full av kärlek, mystik och övernaturliga krafter.
 
Den första boken börjar i Bergen av slutet av 1600-talet. Tiril Dahl växte upp som ett ensamt, osjälviskt barn i skuggan av sin vackra syster Carla. Med åren började onda saker att ske omkring de unga systrarna. Tiril befinner sig i ett hopplöst dilemma, och till slut kunde det bli livsfarligt.
 
Hjälpen kommer i form av den unge affärsmannen Erling - men samtidigt dök en mystisk, skrämmande islänning upp. Hans namn var Mori, och han hade bestämt sig för att bli tidernas stärste häxmästare...
 
Helt utan tvekan så får denna serien en stark 5:a.
 
I denna serie så handlar det om häxmästaren Mori och hans fru Tiril och deras barn. De kommer att bli jagade av Solriddarna som fått reda på att Tiril fått en del av en skatt som de vill ha - denna skatt fick Tiril av sin mor som lämnade henne till andra människor när Tiril var nyfödd. Riddarna jagar dem genom alla böckerna och Häxmästaren och hans vänner, andar och Lemurer + lite hjälp av Isfolket ibland. Alla är på jakt efter solen, en ingång till en annan värld - där Lemurerna kommer ifrån...
 
 
Nu hoppas jag att Solensrike också kommer att bli inläst på Storytell.....
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |
Upp