Solen ner och månen upp

 
Solen går ner tidigare och tidigare för varje kväll!
 
Var ut med hundarna vid 18:00 tiden och då var solen på väg ner bakom träden och samtidigt så syntes månen. Himlen skiftade i allt från orange till rött, så vackert!
 
Det börjar bli lite mysigt ute nu när det är mörkt, men det är mindre roligt att när jag åker på jobbet 22:00 är det kolsvart ute och när jag åker hem 06:00 har solen fortfarande inte orkat kliva upp än.
 
 
 
Solen lyser upp lite fortfarande
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Himlen är röd
 
 
 
 
Månen - man ser till och med kratrarna!
 
 
 
 
Så otroligt mäktigt!
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Gips på väggarna i köket

 
Hej och hå så alla väggarna är skeva - åt alla håll, både horisontalt och vertikalt! Hur i hela friden ska vi kunna få dessa väggar raka, så att köksskåpen inte ser skeva ut?
 
Vissa väggar var betydligt lättare än vissa andra och naturligtvis så är den absolut skevaste och svåraste väggen den som de flesta köksskåpen kommer att hänga på. Varför ska det vara enkelt när det kan vara svårt? Det är murstocken som ställer till det mesta problemen, den är fast och allt annat är rörligt. Men, tillslut så, med lite skims (eller hur den nu stavas) och reglar så blev det rätt ok ändå till slut!
 
 
 
 
Fösta väggen har fått gipsskivor - nu är det bara resten kvar :)
 
 
 
Borra ur för eluttagen
 
 
 
Snart så är tre väggar av fyra klar....
 
 
 
Åh...jisses säger jag bara. Värsta väggen till sist!
 
 
 
Jocke hackar bort det som sticker ut för mycket - så att väggen blir så rak som det bara går!
 
 
 
...och jag spacklar!
 
 
 
 
Upp med reglar och "skims" - av någon anledning så var denna bit av väggen ca 1 dm längre in än den övriga väggen. Hmmmmm?
 
 
 
Äntligen!
 
 
 
Nu har vi satt upp reglar för var överskåpen till vårt nya kök ska sitta. Så att alla sitter på en rät och rak linje. Det blir enklare att ställa dit skåpen nu, utan att behöva mäta in rätt när man står och håller i ett tungt skåp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Renovering | | Kommentera |

Nytt tak i köket

 
Länge har vi haft halva taket i trädreglar bara, genom vattenläckan vi hade på övervåningen. Vilken skillnad det blir när träfärgen försvinner och man ser hur det vita bara blir större och större för varje ny rad vi sätter upp.
 
Vad fint det bli med det nya vita, ådrade trätaket. Så snyggt!
 
Det gick mycket fortare än vad jag trodde att sätta upp nytt innertak, det var som ett klickgolv fast i taket. Det var bara jobbigt att stå med armarna uppåt hela tiden och hålla fast medan Jocke skruvade fast takskivorna på plats.
 
 
 
 
 
Taket innan.....
 
 
 
Första raden lagd.....nu är det bara resten kvar!
 
 
 
...snart klar!
 
 
 
Dags att byta ut elen också....jisses så kablarna var spröda och trasiga!
 
 
 
Yeeehawww....taket är klart!
 
 
 
 
Renovering | | Kommentera |
Upp