Reflexvästen lyser som bara den...

Ikväll så har vi testat Mayas nya reflexväst ute i mörkret. Jocke och Maya ska ut på en promenad och båda har på sig sin reflexväst/jacka - de lyser om dem....hahaha. Så underbart...precis så vill jag att Maya ska se ut efter vägen - som ett lysande väsen.
 
 
Visst är denna reflexväst från Hööks bara helt underbar! I Love it! Det ser ut som om hon lyser och även Jocke syns riktigt bra i sin varseljacka (har också en sådan + reflexvantar). Nu ska vi väl ändå kunna vara lite trygagre efter den mörka vägen.....
 
Maya | | Kommentera |

Jobbig dag...

Min sjukskrivning går som sagt var ut idag och jag har fortfarande inte fått någon hjälp...förutom smärtstillande medicin. Det är alltså inget genombrott alls på vad som felas i mitt knä.....suck!
 
Känner mig så här just nu...precis som vädret - grått och trist!
 
 
Ringde Human Resurs nu på morgonen för att fråga hur jag nu skulle göra och även kolla om mitt rötgensvar kommit in dit. Det hade det naturligtvis inte....suck! Så nu sitter jag här och tycker synd om mig själv, hur ska jag klara av att jobba i full fart på söndag egentligen? Jag pratade med sköterskan ett bra tag och hon sa även att den läkare jag gått till (Jörgen Nilsson) är borta hela denna vecka....typiskt! Det enda råd hon gav mig var att ringa igen på fredag för att kolla om rötgensvaret kommit in och därefter bestämma hur jag ska göra med jobbet....och fortsatt rehabilitering. Hon sa att hon tittade i pappren som läkaren skrivit och tolkade det som om jag ska fortsätta med vattengympan och träning utav knät....de tog hon som om då kan du ju också jobba. Men, hon läste inte alls det andra läkaren skrivit - att jag inte klarar av att utföra mitt tunga arbete. Är det inte typiskt.....en tolkningfråga helt enkelt...blir förbannad rent ut sagt!
 
 
Jag vet att jag skulle kunna gå tillbaka på jobbet, men inte klara av att jobba i full fart (som företaget kräver) + att jag är fortfarande livrädd att göra något snesteg eller vridning i bara farten och förstöra mitt knä mer. Jag känner mig så oerhört kluven just nu! Visst, självklart vill jag tillbaka till jobbet - pengarna från försäkringskassan gör en ju inte rik precis. Men, som sagt är jag så oerhört rädd att göra mig illa mer i knät. Allra helst när man inte alls vet vad eller varför det gör så ont...
 
 
Medicinen jag äter (Naproxen) gör att smärtan nästan försvinner, men jag blir så hård i magen av den medicinen och får så ont i magen. Det gör ont precis i skarven mellan tunn och tjocktarmen (känns det som), där de opererat mig tidigare. Magen på den sidan blir hård som sten och gör riktigt ont. Då till frågan: -"Vad väljer man - ont i knät eller magen?"
 
Har hört på tv:en att sjukskrivningarna ökar i rekordfart och inte undra på det egentligen. Jag har nu varit sjukskriven sedan mitten på september och har fortfarande INTE fått någon hjälp - inte undra på att sjukdagarna ökar. I en normal värld enligt mig så skulle jag fått göra en magnetröntgen inom den första veckan av sjukskrivningen. När rötgensvaret kommer tillbaka har de ju svart på vitt vad som felas mig och hur de ska gå tillväga för att hjälpa mig och mitt onda högerknä. Men, icke sa nicke....här går man och blir bara fattigare och fattigare för varje dag och oroar sig för knät, magen, ekonomin och jobbet och INGENTING händer!
 
Ring igen på fredag.....visst! Tack för hjälpen.....
 
Hälsa & Välmående | | Kommentera |

Kolakakor

Idag har jag fortsatt bakandet inför min födelsedag...denna gång provade jag göra kolakakor.
 
Kolakakor
1 d socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vamiljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära, mald
100 gram smör (rumsvarmt)
1 msk ljus sirap
 
Gör så här:
 
Blanda samman alla torra ingredienser.
 
Tillsätt det rumsvarma smöret och sirapen och knåda till en jämn deg.
 
I receptet står det att man skall rulla degen till en längd och sedan skall man lägga över den till en plåt och platta till den. Jag har testat detta idag, men blev också sugen på att testa att göra runda kakor. Jag gjorde helt enkelt små kulor som jag plattade till med en sked...
 
Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Om du väljer att göra längderna så ska man skära upp i snittar medan de fortfarande är varma.
 
De blev lika goda denna gång - så om de ät skurna i snittar eller kakor spelar ingen större roll....bara en estetiskt smaksak med andra ord. Jag har alltså gjort två satser av dessa kolakakor idag - avlånga och runda.
 
 
 
Recept & annat gott | | Kommentera |
Upp