Jack i pannan

Izabell skickade ett sms och sa att hon fått ett fult jack i pannan efter en olycka på Rock on the Docks i går kväll. Hon stod långt framme och lyssnade på nåt band och så blev hon oturligt nog knuffad så hon ramlade med pannan in i hörnet på en av högtalarna. Det blödde ordenligt sa hon....stackars lilla gumman.....buhu! Hon fick hjälp av någon som arbetade där och blev omplåstrad - men den personen sa att det räckte med omplåstringen och att hon kunde stanna kvar om hon ville.... MEN......när jag såg såret så förstod jag direkt att detta borde hon ha varit och sytt och så här flera timmar efteråt så är det ju för sent....
 
Jag och Jocke hämtade henne och körde henne till akuten så att såret fick blir ordentligt tittat på. Läkaren sa att hon borde ha sytt (som jag sa), men nu så fick hon en massa sårtejp som ska hålla ihop kanterna på såret som var 15 mm långt. Hon ska ha på dessa tejpbitar i ca 7-10 dagar. Sjuksköterskan som plåstrade om henne sa att vi ska anmäla detta till vårt försäkringsbolag, genom att det kan bli ett ärr som syns efter detta.
 
Plåstret hon fick av personalen på Rock on the Docks
 
Jacket.......åhhhhhhhh :( Som ni kanske också ser.....ett plåster hjälper inte på detta djupa jack!
 
 Jocke kollar på såret genom microskopet.....det såg otäckt ut!
 
Kollade upp vad som står i Izabells försäkring och där stod det att hon hade en försäkring gällande ärr:
(Länsförsäkringar)

E.3 Ersättning för vanprydande ärr

Rätt till ersättning inträder först efter avslutad behandling och sedan ärr eller kosmetisk defekt bedömts vara kvarstående för framtiden, dock tidigast 2 år efter det att sjukdomen blev aktuell eller olycksfallsskadan inträffade. All eller till viss del tillkommande ärr eller kosmetisk defekt som inträffar efter fyllda 30 år omfattas inte av försäkringen. En förutsättning för ersättning är att skadan krävt läkarbehandling. Ersättningens storlek bestäms enligt en särskild vid utbetalningstillfället gällande ärrtabell och oberoende av valt försäkringsbelopp för invaliditet. Ersättning för ärr eller kosmetisk defekt lämnas inte vid tandsjukdom.

Jag fattar inte varför det ska ta minst 2 år innan skadan/ärret kan bedömas? Det borde ju ta kortare tid än så att se hur ärret kommer att bli....eller?

Försäkringsbolaget kommer att skicka ut papper hem till Izabell som hon ska fylla i: När, vad och var hon sökt vård m.m. Vi kommer då samtidigt att göra en anmälan på det ärr hon fick på magen efter blindtarmsoperationen....som inte läkt så snyggt som läkaren sa då....Nu är det bara att vänta och se vad som händer!

Hälsa & Välmående | | Kommentera |

This mean war

 
(28/8-12)
 
 
Chris Pine (Star Trek) och Tom Hardy (The Dark Night Rises) har tillsammans med Oscar belönade Reese Whiterspoon huvudrollerna i den här fartfyllda blandningen av explosiv action ocg galen komedi. FDR (Pine) och Tuck (Hardy) faller båda för den ljuvliga och charmiga Lauren (Whitherspoon). Medan hon försöker välja mellan dem - men hjälp av fräcka kompisen Trish (Chelsea Handler) - startar FDR och Tuck ett episkt krig i kampen om Lauren. Deras färdigheter inom övervakning, samt diverse högteknologiska prylar kommer väl till pass. Må bäste spion vinna!
 
 
Nja......en svag 3:a får den av mig. Visst var den rolig mellan varven, men den var så förutsägbar på nåt sätt. Jag skrattade några gånger, men tyckte samtidigt att de förde tjejen rejält bakom ljuset genom att vara någonting de inte var (genom att de kolalt upp vad hon gillar och inte gillar).....som tex djurälskare.....not god! Det var action och romantik i en salig röra....
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

The Hunger Games

 
(25/8-12)
 
 
SPELET KAN BÖRJA!
I en nära framtid, bland ruinerna efter det som en gång var Nordamerika, blir varje år 24 tonårskillar och -tjejer utvalda till att delta i Hungerspelen - en storstilad realityshow med bara en vinnare: den sista överlevande! Flertalet ungdomar tränar för The Hunger Games hela sitt liv. Men inte Katniss, som bara har sina skarpa instinkter att förlita sig på i den ultimata kampen mellan överlevnad och medmänsklighet. Och mellan liv och död.
 
"The Hunger Games" är redan ett globalt fenomen och Suzanne Collins böcker har sålts i över 26 miljoner exemplar bara i USA. I filmversionen går Oscar - nominerade Jennifer Lawrence i spetsen för den ultimata förstapriset - livet!
 
 
En 3:a, ingen mer får denna film av mig. Den var långtråkig (den var 142 minuter lång)och det hände lite saker....bara ett massa spring i skogen och väldigt mycket dödande från början av filmen, sen var det bara att sitta tillbaka i soffan och vänta tills segraren skulle koras. Man förstod på en gång vilken som skulle stå som segrare. Som vanligt så var det lite kärlek och svek med i filmen och även spelledare som ändrade spelets gång i tid och otid. Nääää, inte var den så bra som den gjort reklam för att vara i alla fall! (4 plus av Aftonbladet, 5 getingar av Expressen, 4 TT av TT spektra, 4 a av Amelia och 4 globar av Metro....och så 3 Pudlar av mig)...
 
(Jag har redan sett denna film i Stockholm med Izabell, den var varken bättre eller sämre denna gång).
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |
Upp