Landet mellanmjölk...

Idag så känns det om om man kliver direkt ut i ....ja, jusst mellanmjölk. Allt är vitt och dassigt....både vackert och trist på samma gång. Vi har nu 0 gradigt ute och det småregnar....inte roligt att ge sig ut med bilen senare ikväll, men måste ju på jobbet....suck!
 
En dag som denna hade jag bara velat tända en massa ljus och lägga mig i ett varmt och härligt badkar med massor av skumm och bara känna stressen flyta bort....det hade varit något det - eller bara att få krypa upp i soffan med en härlig filt omkring sig och tända lite ljus och se på någon bra film.....åh....så härligt! Inget jobb som man måste till.....inga som helst måsten.
 
Känner mig exakt som vädret idag...trist, grå, less och trött!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Gammal hund + artros

Det är så jobbigt att se sin älskade hund ha ont....än fast han inte "säger/visar" något. Lilla Royce (13 år den 1 maj), han haltar och jag ser att han inte mår bra av längre promenader - han haltar så mycket mer då. Hans hjärna vill vara med på allt, men hans stela leder säger i från.....känner mig så maktlös just nu! Min älskade lilla underbara Royce...
 
Har även dåligt samvete inför den andra hunden i familjen...Kuro. Han behöver långa promenader och så har vi Royce som inte alls ska gå något långt alls. Vilken får nu lida...jo, det är Kuro det....suck, helst nu när "husse" inte är hemma på veckorna! Än hur jag gör så blir det alldeles fel för någon av dom. Lämna Royce ensammen hemma är bara att utesluta...han VILL INTE vara ensammen....han ylar som en varg då!
 
 
Det som också är jobbigt och tufft är att han har aldrig visad smärta...än, fast jag vet att det borde göra ont på honom. Han har aldrig gnällt till när han fått en spruta, blivit biten av en orm, brutit en klo....aldrig har han gnällt. Hur ska jag då veta om han han ont...när han inte visar det - förutom att han haltar? Om jag själv skulle halta...ja, då har jag ju självklart ont också. Det finns väl ingen som haltar utan att ha ont...eller? Åhhhhh!
 
Har som sagt var själv artros i mina tummleder...och jag vet hur ont detta kan göra!
 
Han får just nu behandling via smärtstillande sprutor och ska nästa tisdag in och få laserbehandling. Kan jag göra något mer för honom? Ska jag skaffa mig en ryggsäck som han kan få åka i när vi går längre promenader?
 
Ryggsäck
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Jag undrar bara om Royce skulle acceptera detta? Jag har så svårt att tro det, men som sagt var...övning ger ju färdighet. Det känns också lite riskablet med ryggsäck att först packetera in honom i ryggsäcken och så på något förunderligt sätt få på den på min rygg, medan han sitter i? Hmmmm.....fattar liksom inte hur detta skulle gå? Är man två så kan ju den ena personen hjälpa till, men ensammen....näää....tror inte det!
 
Cykelkärra
 
Vi har redan en cykelkärra till honom, som vi borde använda oss av mer, men det är ju inte alla gånger man vill cykla:
 
 
Cykelkärran är super när man vill ge sig ut på längre strapatser, annars så kulle nog bara en cykelkorg fungera perfekt. Men, visst ser det ut att vara mysigt inne i kärran...jag skulle gärna vilja ligga där och må gott medan någon annan får kämpa med att cykla för glatta livet...hahaha! Kuro han springer glatt bredvid, men måste också tänka på att man blir 10 år i slutet av mars - så han är inte heller längre purung och orkar hur mycket som helst, än fast han själv tror han fortfarande är en unghund.
 
Sparklåda
 
Jag har ju också sparklådan....inte att förglömma - den funkar kanon om det hade varit bättre sparkväder då vill säga och inte bara sandat överallt. Inget för denna vinter....men, just nu snöar det så kanske sparklådan kan få komma ut igen!
 
 
Royce accepterar sparklådan, men han gillat den inte lika mycket som jag skulle vilja....
 
Cykelkorgar
 
De cykelkorgar jag sett mest av är de som sitter fram på styret, men de verkar inte inte så stabila. Jag skulle nog hellre vilja ha en som man fäster på pakethållaren. Royce väger lite över 9 kilo och de flesta som man sätter på styret är för hundar som väger betydligt mindre än honom.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Skulle han acceptera att sitta där bak på cykeln....hmmm?
 
Kärror
 
En kärra som man drar efter sig kanske skulle passa bättre sådana gånger + att denna var lätt att packa ihop och inte tar så stor plats...perfekt till husbilen också. Den kan man använda till mer saker än att frakta en liten gammal man i...tex, matkassar och andra saker man kanske vill ha med sig till stranden m.m. Det enda som är lite dumt är att hjulen verkar så små och då blir det ju lätt guppigt och stötigt....men, kan ju ha fel förstås!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Jag skulle förstås kunna skaffa en kärra som Kuro får dra, men jag är ju trota allt ute på mina promenader så att hundarna ska få kissa....inte arbeta. Men, det klart...Kuro kanske skulle gilla att få ett "jobb" att dra sin gamla storebror....vem vet!
 
Hundvagn
 
Som bilden nedan visar....nä....där är jag inte än!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Skulle inte kunna tänka mig att gå omkring med en jättebarnvagn till en hund....nä....det är bara för mycket...till och med för mig!
 
Trehjuling
 
Har sett trehjuliga cyklar med flak.....men, de är så in i norden dyra och säkert riktigt klumpiga att cykla med också. Men till min glödje så hittade denna lilla pärla....en eldriven liten sak - den skulle nog funka ypperligt med eldrift och allt!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Är kär i denna cykel....men den kostar multum - ca 16 000 kronor. Men, ack så jag vill ha den!
 
Vad gör man inte för sina päsklingar? Nu är det bara att fundera ut vilket av dessa alternativ som skulle funka bäst för oss och naturligtvis lilla gubben Royce! Vi måste tänka på att det ska vara praktiskt att använda och att vi kan ha med "saken/prylen" i vår husbil under sommrarna...vi har cykelställ på husbilen så cyklarna kan följa med, men jag tror inte trehjulingen skulle få plats...hmmm!
 
Vad skulle ni ha valt?
 
Spara
Spara
Spara
Allt om hundar | | En kommentar |

Promenad med Jocke och doggarna...

Solen skiner och fåglarna kvittrar för fullt och det är bara -3 grader ute.....underbart promenadväder med andra ord. Jag, Jocke och hundarna gick ut och njöt i solen i ca 1 timma (4,3 km). Det går visserligen sakta, men då hinner jag njuta desto mer.
 
Det som är lite mer tragiskt är att jag tror inte jag kommer att kunna gå så långa promenader med Royce mer...buhu! Han  haltade ordetligt på slutet och till och med hoppade på tre ben ibland....lilla stackars vovve. Det är svårt att inse att man har en handikappad liten varselse här hemma....hela livet ställs upp och ner. Hur ska vi lösa detta? Köpa en kärra som han kan åka i....en pulka? Ja, något måste vi ju göra....för han vill inte vara ensammen hemma.
 
 
 
Magen har sakterliga börjat komma igång, men har fortfarande så ont ibland. Det tar nog ett tag för magen att vänja sig vid mat igen (åt ju knappt någonting alls från söndag - fredag). Så denna promenad hoppas jag kommer att göra susen......både för kropp och själ och mina tarmar. Kommer vara hemma inatt från jobbet - känner att jag inte pallar med ett 12 timmars skift direkt just nu. Är skakig i benen efter denna promenad och så får jag sådan magknip ibland så man bara vill dra något gammalt över sig (har totalt 0 i kondition just nu). Så satsar på att vara på jobbet måndag natt istället...
Allmänt | | Kommentera |
Upp