På väg mot Lycksele...

 
Vid 10:00 tiden (30/7) åkte vi iväg mot Lycksele och vi hann med och stanna en gång och käkade några mackor och rastade hundarna. Det är fortfaranade riktigt vackert efter vägarna...me like!
 
Se tidigare inlägg från mobilen.
 
Hundarna är redo...lets go!
 
 
 
Nu är vi framme i Lycksele och jag, Jocke och min mamma ska gå in på djurparken och titta på massa djur. Pappa stannade kvar med hundarna, de fick inte följa med in...tur var väl det för bara när vi gått en liten stund inne i parken så började det att blixtra, dundra och regnet bara öste ner. Mina hundar gillar nämligen inte alls när Tor svingar sin hammare. Vi gick tillbaka till souvenirbutiken och köpte varsin regnponscho....ett bra inköp!
 
 
 
Jahapp, då var denna semestertripp slut för denna gång....eller inte riktigt än! Vi bestämde oss för att åka hem efter vi varit på djurparken, det är ju "bara" tre timmar innan vi är hemma. Det känns liksom onödigt att ta in på en camping när vi ändå är så nära.
 
Regnet kom tillslut....
 
...och så lite sol som tränger sig igenom (ser ni jätteflötet ute i vattnet) :)
 
Öviksvägen - det var det värsta vi åkt på under hela vår semestertripp. Jisses alltså....hela husbilen lät som om den skulle gå i småbitar. Det hoppade, guppade omvart annat hela tiden....det var 90 på vägen och som ni kanske ser så kunde vi bara köra lite drygt 50, så ILLA var det! Den vägen kör vi inte fler gånger....hua!
 
 
Ett sista stopp vid Kvarnforsen (mellan Fredrika och Björna). Där fikade vi lite och sa hej då till varandra, vi kommer att svänga av mot Björna och de åker in mot Ö-vik.
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Är så glad att vi fick se en massa olika djur
  • Är så glad i husbilen
  • Är tacksam över att få komma hem igen
 
Spara
Spara
Husbil & Semester | | Kommentera |

På väg igen...

 
Packade ihop alla sakerna och klockan 10:30 lämnade vid Storforsens camping för nya mål (29/7). Denna gång så åkte vi till Arjeplog för att gå och titta på Silvermuseet där. Innan vi var framme så hade vi självklart hunnit stanna och fika efter vägen. Fika kan man ju inte vara utan.....eller hur?
 
Se även tidigare inlägg från mobilen...
 
Jag hade verkligen hoppats på en hel flock med renar efter vägarna, men vi såg bara någon enstaka ren här och där, suck!
 
 
Framme i Arjeplog och nu blir det samiskt silver och andra gamla föremål att titta på. Min pappa stannade utanför med hundarna, det var så varmt ute och han är inte heller så intresserad - han trivs bäst i skuggan på en parkbänk. 
 
 
 
Inne i museet fanns det mycket att titta på och förundras över - här kommer ett liten axplock
 
 
 
Kolla in detta alltså.....jisses amalia! Olika priser på vad det kostar att bli dödad på ett eller annat sätt - de var riktigt grymma på den tiden må jag säga....hua! En bödelstaxa....allvarligt? Som jag har förstått det så är det benådade "oftast" män som är bödlar, de får helt enkelt välja att bli bödel eller dödad....vilket val! En bödel tror jag inte har så många vänner i sin omgivning....
 
1 Daler motsvarar idag 300 Kronor.
 
 
 
Mat innan vi rullar vidare längs efter våra norrländska vägar - nu styr kosan mot Sorsele där vi ska övernatta. Så vackert det är efter vägarna, med alla dessa underbart vackra vattendrag och så en och annan ren längs efter vägarna. Det är väl bara så vackert i Norrland....underbart, lugnt och skönt!
 
 
 
Väl framme på campingen i Sorsele så satt vi ute och njöt av solen en stund. Men, ack vilken sunkig camping - absolut inget jag rekommenderar att åka till. Det står att: "Sorsele camping ligger vackert beläget på en gräsbeklädd udde vid den brusande Vindelälven". Nja....den brusande vindelälven såg jag inte...bara stilla sjöar som verkar vara en paradis för mygg och knott. En annan sak som inte heller var så trevlig var att det verkar ligga ett asylboende eller något i närheten av campingen, den var utländska barn som ockuperade badplatsen hela kvällen och de betedde sig illa. Ingen av oss var sugen på att gå och bada där. Jag förstår varför den i stort sett var öde...
 
 
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Är så tacksam över allt det vackra i Norrland
  • Är så tacksam över det fina vädret
  • Är glad att vi bara sover en natt på denna camping
 
Husbil & Semester | | Kommentera |

Kvar vid Storforsen

 
Idag (28/7) har vi bara tagit det lugnt och njutit på hög nivå i solens sken.Efter frukosten (vid 10:00 tiden) så har varit och promenerat runt omgivningarna  på campingen och gått på hotellet och köpt varsin glass. Livet är väl ändå bra härligt!
 
Se även tidigare inlägg från mobilen.
 
 
 
På kvällen blev det vin och snacks i solens sken framför våra husbilar....så underbart härligt man kan ha det! Lyx på hög nivå! Det ska va gött att leva...annars får de kvitta...japp, så är det :)
 
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Älskar livet!
  • Är så glad att vi köpt en husbil
  • Är så tacksam att mina föräldrar är med oss
 
 
 
 
Spara
Husbil & Semester | | Kommentera |
Upp