Suck, pust och stön....

 
Hälsoresan jag håller på med.....suck, pust och stön!.
 
Åh, vad jag längtar tills det börjar kännas på kroppen att det händer någonting. Har till dags dato gått ner 5,1 kilo, men jag känner inte alls utav det. Allt känns bara tungt och jobbigt just nu. Men, en positiv sak är att Jocke säger att jag snarkar mindre nu....hahahha.
 
Mitt motto: "Always look at the bright side og life...". Inte lätt alla gånger, men jag försöker.....och det är ju huvudsaken.
 
Var till exempel med Izabell på stan igår och käkade lunch med henne - på grund av detta så fick jag endast (efter 20 minuter på gåbandet) dricka en 6:a Dooley´s. Allvarligt? Ska det vara så här?
 
Jag är så sugen på chips och dipp, cola, smågodis, chokladkaka...ja, you name it. Vill ha allt och det är nu! En riktigt stor fördel är att vi bor 1 mil från närmsta affär - så det är inte bara att snabbt åka iväg och handla något gott. Vi satt och funderade och drömde om allt snacks igår kväll framför tv:en, men som tur var så orkade ingen av oss att åka till affären efter isiga vägar...
 
Åh, vad jag längtar tills jag kan köpa "vanliga" kläder igen...i normala storlekar. Finns ju INGENTING snyggt för oss större kvinnor/tjejer därute....inte i Ö-vik i allafall....gaaaahhh!
 
Åh, vad jag längtar tills jag flyger jag med :) Blod, svett och tårar...men, jag ska bara dit!
 
 
Suck.....är så mycket mer åt den vänstra bilden att det inte ens känns roligt. Men, samtidigt så är det skoj att se att den högra bilden kan bli en mer eller mindre verklighet....
 
 
Än hur gott det är med Cola så ser det faktiskt betydligt godare ut med vatten om man nu ska jämföra som denna bild gör. Men, jag saknar kolsyran i drickat. Jag tycker inte alls om kolsyrat vatten, tycker det smakar beskt och äckligt....suck. Måste kanske försöka lära mig det också i framtiden....men, inte nu!
 
 
Hälsa & Välmående | | Kommentera |

Provar nya vägar

Vi hittade en relativt ny timmerväg, nere hos grannen. Vi provade den idag och kollade vart den skulle föra oss. Men, ack och besvikelse - den var så mycket kortare än vad vi hade hoppats på. Så ut igen på vägen och så fortsatte vi vår härligt sköna promenad.
 
Inte så smart kanske att gå efter en väg full av små lösa pinnar som låg överallt. Kuro får inte bita på pinnar eller ben i minst 1 vecka till efter sin senaste tandoperation. Jag ska på återbesök med honom på torsdag (4/2) och får då se om han har klartecken på att tugga igen. Han försökte flera gånger ta upp en pinne - men, om och om igen fick han höra : - Nej Kuro!Stackarn fattar ingenting...
 
 
 
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Att kunna se det vackra i naturen - se bara på bilden ovan....så vackert.
  • Att se hundarnas glädje när de får springa lösa
  • Värmefilten jag har till sängen - nu när jag snart ska gå och vila en stund innan jobbet
Allmänt | | Kommentera |

Hundens sovställning

 
Hittade detta på FB....om det stämmer har jag ingen aning om. Men, rätt roligt ändå! Trots att jag hittade en sida till som inte riktigt håller med...bara nästan :)
 
 
Så kan sovställningen avslöja saker om din hunds personlighet:
 
 
 1. Att sova på sidan betyder: Väldigt många hundar föredrar att sova på det här sättet. Enligt Dog’s Best Life betyder det att de är harmoniska och väldigt tillfreds med tillvaron. De litar på dig sin matte och husse och är lyckliga och lojala.
 
 
 
2. Att sova som en räv betyder: Den här ihopkurade sovställningen är kanske den vanligaste av dem alla. Enligt Bow Wow Times är den så vanlig för att hundarna genom att kura ihop sig konserverar kroppsvärmen och skyddar alla sina vitala organ. Hundar som oftast sover på det här sättet är snälla, lättsamma och levnadsglada.
 
 
 
3. Att sova som en superhjälte betyder: Den urgulliga superhjälteställningen är för den aktiva hunden. Om de sover så här kan de snabbt gå från sömn till lek. Det betyder att din hund är väldigt glad, har väldigt mycket positiv energi och är lätt att motivera.
 
 

4. Att sova med armar och ben i luften betyder: Den här sovställningen må se konstig ut, men det är ingenting att vara orolig över. Snarare tvärtom. Det tyder på att din hund är väldigt trygg och lycklig. Att sova på ryggen är hundens mest sårbara position och att det vågar göra det tyder på att den känner sig trygg. Sajten NextGen Dog skriver att hundar som sover så här är tillbakalutade och självständiga.

 

 

5. Att sova på magen med armarna på sidorna betyder: Den här sovställningen innebär att hunden inte är fullt avslappnad och därför har det svårare att nå djupsömnen. Men du behöver inte vara orolig, din hund behöver inte vara oroad över livet i allmänhet. I stället är de alltid glada och redo för nya äventyr. Hundar som oftast sover på det här sättet brukar vara väldigt snälla och lite försiktiga.

 

6. Att sova på ryggen betyder: Endast en hund som är väldigt lycklig, avslappnad och trygg kan somna i den här ställningen. Positionen är ett naturligt sätt att kyla ner kroppen efter en intensiv dag. Hundar som sover i den här ställningen brukar vara självsäkra och bra på att hantera nya situationer och intryck.

 
 
 
Hur brukar din hund sova? Kommentera och diskutera gärna!
 
Mina hundar har två sovstilar var:
 
Kuro har nummer 1 och 4 (och ibland 2) och Royce har nummer 1 och 2 (och ibland 4).
 
Hur sover era hundar och tycker ni att detta stämmer?
 
 
Har hittat ännu en sida, från Härliga Hund -  som inte håller med om detta ovan, inte alla bilderna i allafall:
 
De säger detta:
 
"Ligger din hund hopkurad, på sidan eller vräker den sig kanske på rygg med benen spretande åt olika håll? Det finns forskare som menar att sovstilen hänger ihop med personligheten – även hos hundar".
 
En del forskning pekar på att människor som sover på rygg med armarna utefter sidorna är tystlåtna och har höga krav på sig själva, och att de som sover hopkurad i fosterställning är känsliga och mjuka under en ofta tuff yta. Nu har man även tittat på betydelsen av sovställningarna hos våra fyrbenta vänner.
 

hopkurad

Hunden som helst sover hopkurad som en liten boll, med tassarna helt dolda och svansen som kudde, är enligt vissa forskare en hund som har nära till sina vilda instinkter. Så sover nämligen de flesta hunddjur i det vilda för att behålla värmen och skydda vitala delar för angripare. Det kan vara så att din hund bara sover bäst i den positionen, men det kan också vara ett tecken på att den kanske inte känner sig helt avslappnad, eller helt enkelt fryser.

 

uppochner

Ligger hunden på rygg, med benen åt alla håll, kan det finnas många likheter med de egenskaper man brukar ge människor som sover på rygg med armar och ben spretande; stort självförtroende, bestämda och helt avslappnade i sin miljö. Det här är också ett bevis på att hunden är en domesticerad varelse, så här skulle aldrig en vild varg sova. Det är en alldeles för utsatt position och gör det dessutom svårt att snabbt komma på fötter. Sover hunden ofta så här kan du nog räkna med att den känner sig trygg hos dig. Ställningen är också svalkande varma dagar.

 

on_side_brown_lab

Hundar som sover på sidan, med benen utsträckta som om de bara vält över från stående, sägs vara hundar som är trygga och okomplicerade. De litar på sin ägare, tar livet lite med en klackspark och anpassar sig till det mesta.

 

valp

Utsträckt på mage, med frambenen på var sida om huvudet och bakbenen helt utsträckta rakt bakåt är en klassisk valpposition. Men även äldre hundar med ett glatt, energiskt och valpspralligt sinne sägs gilla den här sovställningen.

 

Mer om hundars sömn hittar du här.

Om hundars drömmar kan du läsa här.

 

Hmmmm, vad ska man tro på?
 
Om vi nu gämför bild nummer 3 från Newsner och den översta bilden från Härliga Hund så säge de inte samma samk.
 
Newsner säger att hunden: "Den här ihopkurade sovställningen är kanske den vanligaste av dem alla. Enligt Bow Wow Times är den så vanlig för att hundarna genom att kura ihop sig konserverar kroppsvärmen och skyddar alla sina vitala organ. Hundar som oftast sover på det här sättet är snälla, lättsamma och levnadsglada".
 
Och i Härliga Hund säger det att: "Hunden som helst sover hopkurad som en liten boll, med tassarna helt dolda och svansen som kudde, är enligt vissa forskare en hund som har nära till sina vilda instinkter. Så sover nämligen de flesta hunddjur i det vilda för att behålla värmen och skydda vitala delar för angripare. Det kan vara så att din hund bara sover bäst i den positionen, men det kan också vara ett tecken på att den kanske inte känner sig helt avslappnad, eller helt enkelt fryser".
 
Jahapp....där sprack den teorin...eller? Än en gång så sover Kuro både på sidan och ryggen och emellanåt ihopkurad och Royce ihopkurad och på sidan...
 
 
Spara
Allt om hundar | | Kommentera |
Upp