Pilbåge....

Idag har Jocke, Izabell och "Muffe" skjutit med pilbågen hemma på vår gård. De blev bättre och bättre att träffa måltavlan ju fler gånger de skjöt. "Muffe" tyckte detta var så roligt så att när vi åker bort på semester så kommer de att vara här och öva med pil och båge....hahaha.
 
Maya tog det hela med ro och gnagde på en pinne, men måste vara med när de var och hämtade tillbaka pilarna som hamnat på backen. Hon är så totalt orädd denna lilla vovve...som hon håller på med tunneln vi köpt till henne. Hon springer med full fart igenom den, hon kryper under och hoppar över.
 
 
 

Badat och klippt liten Maya...

Nu så var det dags att få bort all grus och jord ut den lilla hjälpredans päls + att jag vill att hon ska vara fin när vi åker ut på nya äventyr till veckan.
 
Hon är gudomlig att arbeta med - hon står blixt stilla, men fönen är fortfarande ingen rolig sak tycker Maya. Hon fick en lite mera vuxen klippning idag, bort med all bäbispäls som gjorde att hon såg ut som en liten pälsboll på fyra ben. Jag känner mig faktiskt riktig nöjd med mig själv....en skön känsla. Jag har inte totalt förstört henne iallafall och det känns så härligt. Det var ju så länge sedan jag klippte en pudel på traditionellt vis....men, vissa saker sitter trots allt kvar i ryggraden på mig....klapp på axeln Carina!
 
 
Åh, så jag längtar tills den första lilla tofsen kan sättas i henns lugg....men, än är det alldelses för kort. Jo, Jocke vägde henne igår kväll och då vägde hon hela 3,3 kilo!
 

Förena nytta med nöje...

Idag åkte vi ut till Naturkompaniet...jag har ett presentkort där på 500 kronor och behöver ett par täta stövlar (mina gamla läker), det är nöje. Jocke har också ett presentkort där, men han tyckte det var för mycket folk så han kom snabbt ut igen. Det är lite jobbigt när Maya inte vill vara ensammen än - så vi fick turas om att gå in på affären. Vi får åka dit igen när inte alla har semester...och då kanske Maya kan vara själv i bilen en liten stund.
 
Det nyttiga är Mayas fortsatta socialisering - nu fick hon sitta still och bara titta på folk som i strid ström kom och gick förbi oss....passivitetsträning med andra ord! Det gick bra, men huvudet gick fram och tillbaka på henne...men, hon var lugn och satt stilla. Jag är så impad av denna tös som nu är hela 3 1/2 månad gammal.

 
Fick bara lov att knäppa ett kort på hippiebussen från Tyskland - snacka om konstverk. Det var en familj med ett barn och stor hund som åkte i den.
 
 
Efter Naturkompaniet så åkte vi ut till Järved för att hälsa på mina föräldrar (det var bara mamma som var hemma) och gick en sväng runt på deras tomt innan vi gick in och fikade ute på altanen. Maya hon hittade köket direkt och slukade Izors mat i ett nafs. Att det ska vara så gott med någon annans mat, det är samma när Izor är hos oss...då åker Mayas mat först. Maya hon gick runt från rum till rum och utforskade stället....ibland helt ensammen.
 
 
När vi hälsat på klart så blev det en tur in på affären för att köpa lite fredagsmys och käk. Väl hemma igen så startade Jocke grillen och jag ugnen. Maya var ute med Jocke och lekte en stund innan maten var serverad.Hon är otroligt snabb på sina små ben....full fart på henne.
 
 
Men, nu är lilla tösen så trött.....och mätt i magen!
 
 
Spara