Snuffelmatta...

Nu har jag ÄNTLIGEN blivit klar med Mayas Snuffelmatta....pust! Allt som allt så tog detta mig ca 2 timmar att göra, men ni som inte har ont i händerna/tummarna så går det nog betydligt fortare. 
 
Snuffelmattan gör så att hunden blir mentalt stimulerad, den är bra om hunden helt enkelt är uttråkad, hunden får arbeta med nosen och olika lukter, fokusera hjärnan, kan ha den istället för matskålen eller helt enkelt bara för skoj!
 
Åkte som sagt var tidigare idag till Rusta och införskaffade mig en gummimatta/dörrmatta med hål och några fleecefiltar...allt som allt gick detta på 200 kronor och då köpte jag även en rulle bajspåsar. För denna summa kommer jag att kunna göra minst tre stycken Snuffelmattor (fyra om jag köper en fleecefilt till), beroende på vilken storlek man vill ha på den. Har man fler hundar så kanske man vill ha hela stora dörrmattan. Billig aktiveringsmatta när man kan göra den själv. Det var ju inte så längesedan jag gjorde en egen hundkorg också....vad händig jag har börjat bli :)
 
Så här gjorde jag:
 
Först kapade jag dörrmattan i mindre bitar och jag använde mig av en mattkniv.
 
 
Fleecefiltarna packades upp och saxen kom fram. Nu är det bara att klippa för glatta livet. Jag klippte remsorna 3 cm breda och 3 dm långa...det blev perfekt tyckte jag.
 
 
Nu är det bara att börja knyta remsorna igenom alla hålen på mattan.
 
 
Jag började med att knyta i alla stora hålen, men upptäckte så att godiset jag la i ramlade rakt igenom snuffelmattan....det är ju inte poängen. Jag började knyta i alla de små hålen också...det gick utan problem och det bildades en vackert mönster på baksidan
 
 
Nu ska Maya få inviga den och hon fattade direkt vad hon skulle göra. Hon stod ganska länge och nosade och luktade och hittade både godis och sin egen hundmat gömd bland fleeceremsorna. En hit med andra ord!
 
 
God Natt!
 
 
Allt om hundar | | 5 kommentarer |

En massa ärenden...

Redo för en dag med massa ärenden...nu åker vi!
 
 
Klockan 13:00 lämnade jag in bilen igen till Nordemans....kurvljusets varningslampa tänds igen. Nu ska de för andra gången byta ut hela lyktan....suck! Ska få hämta den vid 16:00. Jocke stod och väntade på oss....in med Maya i hans bil medan jag gick in och lämnade mina bilnycklar. Skjutsa Jocke tillbaka till hans jobb och sedan åkte jag och Maya ut till Järved....till mina föräldar.
 
När jag kom fram till Järved fick jag först frukost och sedan gick vi ut på en promenad bort mot den lilla stranden....jag, Maya, min mamma och Izor. Maya tyckte det var så härligt att få springa lös och busa och snusa överallt. Hon var nere vid vattnet, men missbedömde djupet igen och blev riktigt blöt. Klant!
 
 
Sitter nu hemma hos mina föräldrar för att vänta på att klockan ska bli 16:30 så jag kan åka och hämta mina bilnycklar och sedan ställa bilen på Jockes jobbparkering och vänta in honom när han slutar 17:00. Men strax före 16:00 ringde de från Nordenmans och han sa att det har blivit lite problem...varningslampan tänds fortfarande. Han undrade om de kunde få ha bilen kvar tills i morgon, så skulle en annan del som de ska byta ut komma. Suck! Nu är jag utan bil tills imorgon...hoppas nu bara att den lilla grejern (som de får hem i morgon),  som styr lamprona är den grej som behövs för att fixa till problemet. Åkte in till Jockes jobb och jag och Maya gick för att möta honom...
 
 
Nu när vi är två i bilen så passade jag på att åka förbi Rusta....nu ska det inhandlas grejer för att göra en egen Snuffelmatta. Nu ska mattan halveras och sedan ska det klippas remsor i massor av fleecefiltarna...och sedan är det bara att knyta.

 
 
Allmänt | | Kommentera |

Heroine

(9 tim 42 min)
 
EN BELÄGRAD FÖRORT. EN FÖRSVUNNEN KVINNA. EN TIDSFRIST PÅ 24 TIMMAR.
 
Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla utryckningar.
 
Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämd.
 
Kriminalinspektör Zack Herry vis Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.
 
Heroine är den fjärde fristående delen i Herkulesserien. När myten om Herkules och Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi alla fruktar. Herkulesserien är en internationell fullträff, såld till över 20 länder och hyllad bland kritikerna.
 
Boken får en 4:a av mig!
 
En socialarbetare, en ung kvinna, försvinner spårlöst och ett youtube klipp blir skickad till polisen. På den filmen ligger kvinnan naken, blodig och fastkedjad....den kvinnan är Heroine....ett smeknamn hon fått bland de flyktingar hon arbetar med. Polisen försöker gå in i förorten Stallhagen, men måste snabbt fly därifrån efter att en av polisbilarna blivit beskjuten av ett raketgevär och blivit sprängd i luften....det är då Zack kallas in.
 
Zack går ensammen in i förorten för att leta efter den unga kvinnan (en kvinna som han känner sedan barndommen), nu kämpar han mot klockan. Ska han hinna hitta henne i tid och är hon vid liv?
 
Det som är lite otäckt med denna bok är att den speglar en viss sanning om hur de kriminella gängen tar över förorterna och hur knarket styr. Hur de kriminella gängen ligger i fejd med andra gäng om makten, hur polisbilar och ambulans personal blir attackerade av stenar som kastas....precis som det är idag!
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |
Upp