Lördag eftermiddag i Salusand

Vi följde som sagt var med pappa upp på parkeringen för att titta på husbilen han körde....vilken raritet. Men, oj så den var stor invändigt, men en hel del jobb kvar för att fixa till den...
 
 
 
När pappa åkt vidare mot Järved så gick vi andra på promenad nummer två. Det är riktigt bra med fina promenadstråk runt om på campingen....och Maya kunde vara lös.
 
 
 
Maya började nosa i luften och ville inte riktigt lyssna på oss - så kopplet åkte på. Det hon hade känt var en (som vi tror) en död säl som låg uppe på stranden....usch....stackarn. Maya var väldigt intresserad av den, men dumma husse och matte ville inte att hon skulle vara där och slita och dra....
 
 
 
Hösten är väl allt bra vacker...eller hur? Tänk så underbart det hade varit om vi hade fått haft blå himmel och sol också under denna helg....det hade bara varit så härligt. Men, vi har kläder för vädret...så det gick ingen nöd på oss.
 
 
 
Hemma i husbilen igen så somnade Maya direkt, en jobbig dag med mycket nya intryck för den lilla tjejen. Hon låg tätt intill Karin och hade det så gott och skönt på en mysig varm filt.
 
 
 
Gubbarna gick ut för att grilla och vi fruntimmer fixade fram tillbehören som skall vara till + att duka. Mums, så gott det var med varm mat i magen...vi var riktigt hungriga allihopa. Man blir hungrig att att vara ute i havsluften + att det är riktigt jobbigt att gå på sandstranden för benen. Maya hon flöt så fint uppe på sanddynorna, hon hade inga som helst problem att ta sig fram på sina små ben.
 
 
Senare på kvällen (Jockes föräldrar åkte hem vid 19:00 tiden), så tog vi fram vin, ost och vindruvor....är det sista kvällen för i år i husbilen så ska det festas ordentligt...och vi bara gäspade....sjön suger som det heter!
 
 
 
Jocke myser med Maya.....mina älsklingar! Vi la oss sedan och såg på Harry Potter och hade det gött i sängarna. Sista svängen ut med Maya fick jag ha med mig ficklampan....jisses så fort det blir mörkt på kvällarna.
 
 
God natt!
Spara
Semester & Utflykter | | Kommentera |

Lördag förmiddag i Salusand

Lördag förmiddag....fortfarande grått ute...men härligt ändå! Vid 12:00 tiden kom Jockes föräldrar förbi - de ska stanna och grilla med oss ikväll.
 
I stort sett öde på campingen i Salusand!
 
 
 
 
Vi började med att gå en promenad på stranden och Maya hon sprang fram och tillbaka lös och hade det hur kul som helst. Vad härligt det är att gå på en öde strand....inte en människa så långt ägat kan nå. Det vara bara vi på standen och helt tomt havet....njuter i fulla drag!
 
 
 
Vi gick också en sväng in i skogen och Jocke och Maya hittade en gammal militäranläggning som de både blev väldigt nyfikna på.......och Karin hittade lingon.
 
 
 
Väl hemma i husbilen igen så var vi alla riktigt hungriga, så det blev mackor och lite fikabröd. Vi satt inne ett tag och värmde oss och Maya tog sig en liten tupplur. Önskar ibland att man vore en hund...hahah.
 
 
Efter fikapausen så kom min pappa och hälsade på oss också - han fick också en macka och kaffe. Vi följde sedan med honom upp på parkeringen där han stod med en gammal husbil som han ska besikta åt en bekant.
 
När han åkte gick vi på promenad nummer 2....mer om detta i nästa inlägg...
 
Spara
Semester & Utflykter | | Kommentera |

Minitripp med husbilen

Idag efter Jocke kom hem från jobbet så åkte vi till Salusand över helgen...mysigt.
 
Det var trist väder, men så skönt att vara i stort sett ensammen på campingen (de stänger denna helg). Det var vi och två par till som var där...annars var de öde och tomt.
 
Så fort vi ställt upp husbilen och kopplat in oss på el så gav vi oss ner på stranden innan det skulle bli mörkt. Maya hade hur kul som helst....hon sprang, sprang och åter sprang och det bästa av allt - hon kunde vara lös!
 
 
 
När vi kom tillbaka till husbilen så kurrade det rejält i våra magar. På med gasolen och en whiskey till Jocke, snart är vår kulinariska middag klar.....kokt korv med bröd + chips.
 
 
 
Efter middagen så blev vi trötta och la oss för att se på tv en liten stud. Maya...hon var inte trött...inte än!
 
 
Spara
Semester & Utflykter | | Kommentera |
Upp