Förr eller senare exploderar jag - John Green

 
(25/6-14)
 
 
(7 tim 29 min)
 
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan den dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det är inte cancern som gör henne deppig det är vetskapen om att hon ska dö).
 
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer samma mönster som ett AA möte.
 
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.
 
Det här är en berättelse om cancer, visst, med det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
 
 
Wow......en bok som berör på många olika sätt. Boken får en stark 3:a av mig!
 
Boken handlar om Hazel som har lungcancer och får gå och dra runt på syrgastuber, än vart hon skall gå. Hazel beskriver hennes tankar, funderingar och rädslor för vad som skall komma....döden. Hennes rädsla för att vara en "granat"....att hon skadar alla i hennes närhet (både när hon lever och när hon är död)...helst hennes föräldrar och nu också Gus.
 
Är så glad att jag och de mina är friska!
 
De som är sjuka i cancer har rätt att få en önskan uppfylld. Hazel hade redan förverkligat hennes önskan när hon trodde hon skulle dö när hon var 13 år och ångrar att hon inte sparat den. Hon älskar en författare som bor i Holland och har blivit ditbjuden av honom. Gus använder sin önskan och de åker båda till Holland, mötet med författaren blir en besvikelse. I Holland får hon även veta att Gus har fått tillbaka sin cancer och att det nu spridit sig i hela hans kropp.....helt ofattbart!
 
Nu vill jag bara se filmen - en del säger att den är mycket bättre än boken! Spännande.....
 
 
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Kamelklubben - David Baldacci

 
(24/6-14)
 
 
(17 tim 46 min)
 
Kamelklubben huserar i utkanten av Washington DC. Den består av fyra udda och illa medfarna medlemmar, och är helt utan makt. Deras mål är att ta redan på "sanningen" om vad som händer i USA.
 
Den brokiga församlingen leds av en man med ett dunkelt förflutet som kallar sig Oliver Stone. Klubben ägnar dag och natt åt att granska fantasifulla konspirationsteorier, nyheter och myndigheternas förehavanden för att försöka finna sanningen och ställa USA:s ledare till svars inför folket. Men inte i sina vildaste mardrömmar kan Stone föreställa sig den konspiration som Kamelklubben är på väg att avslöja...
 
Efter att ha bevittnat ett mord slungas klubben huvudstupa in i en intrig som sträcker sig ända in i Vita huset, full av oväntade vändningar, högt spel och globala förvecklingar. Klubben slår sig ihop med Alex Ford, en veteran inom Secret Service, som motvilligt blir en av aktörerna i en av de mest rysliga incidenter som någonsin utspelat sig på  amerikansk mark. Händelsen kan mycket väl leda till den slutliga urladdningen mellan två skilda världar, och det enda som står i vägen för katastrofen är fem oväntade hjältar.
 
 
Hmmmmm.....inte mer än en 2:a får denna bok av mig!
 
 
Jobbig bok tyckte jag, det var så otroligt många olika människor som man skulle komma ihåg och många kapitel tyckte jag mest handlade om ordbajseri som inte hade något med innehållet i boken att göra. Det var inte förrän vid kapitel 50 som boken började bli spännande och alla människor hamnade på rätt plats.
 
Boken handlar om ett gäng gamla avdankade gubbar som träffas och pratar om olika konspirationsteorier och människor runt dem. Alex är en veteran inom Secret Service och är bekant med en av medlemmarna i klubben och på den vägen är det.
 
Morden som klubben bevittnat är samma mord som Alex Ford utreder, men enligt högt uppsatta människor så blir Alex förflyttad från mordutredningen.....han har börjat bli obekväm för dom.
 
Presidenten kidnappas och det var först då boken börjar bli spännande! Det är en konspiration inom konspirationen.....invecklat så det förslår. De som kidnappade presidenten ville att mellanöstern skulle få skulden och USA hade tänkt använda kärnvapen mot ett helt oskyldigt land....för att få tillbaka presidenten Brennan och att visa världen att man "messar" inte med USA.
 
 
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Midsommar

Midsommar idag! Vi firar hemma själva i år.....vi har ju liksom ett kök att pyssla med ;).
 
Men, lite midsommarstämning fick vi ända genom sill och färskpotatis och en god chokladtårta med grädde och jordgubbar....det sitter aldrig fel. Jag tror ändå att jag åt mer färskpotatis än sill....älskar potatis!
 
I köket fick vi gjort en del i också, det är mycket fix och trix innan det blir som vi vill ha det. Väggarna är ju som sagt var inte raka och det blir mycket funderande och gråa strån.
 
Vädret var omväxlande hela dagen, ömsom sol ömsom regn. På kvällen så hade vi bara +3,g grader varmt. Brrrr, inte direkt sommarvärme.....inte än i alla fall, får hoppas att juli blir betydligt varmare.
 
Inga blommor plockade jag och la under kudden heller.....har ju redan min prins här hemma ;)
 
Omväxlande väder.....
 
Hundarna ute på promenad
 
Kuro i profil
 
Lupiner i alla dess färger
 
Kuro spanar...
 
Det drar ihop sig....
 
Mums......och en nubbe i varje ben!
 
Royce myser i soffan
 
Kladdkaka med björnbär
 
Yummie!
 
Brrrrr
 
Solen på väg ner bakom träden....klockan 22:00
 
Solen tittar fram bakom träden
 
Cheesballs och choklad......åh, så gott det är tillsammans!
 
Kallt så det förslår......brrrrr!
 
Fortfarande ljust ute klockan 01:30
Spara
Allmänt | | Kommentera |
Upp