Nu kommer högsommarvärmen

Eller, hur var det med det? Här hemma just nu är det regntunga moln och 15 grader varmt - inget badväder med andra ord!
 
 
 
Enligt Aftonbladet så är SUPERVÄRMEN på väg in över Sverige! De skriver att: "De kommande dagarna väntas högsommartemperaturer från Götaland ända upp till mellersta Norrland. Det ser ut som att vi ligger mellan 25-30 grader på många håll i landet under torsdag och fredag". Så alltså s komemr vi att få två dagars supervärme - torsdag och fredag och på lördagen så blir det sämre igen....VART ÄR MIN SOMMARVÄRME???
 

Enligt Klart.se så kommer vädret i Västernorrland (där jag bor) bli så här de kommande dagarna:
 
 
....som om vi inte haft nog av regn i hela Juni!
 
 
Kan det verkligen vara svårt att vara meteorolog? De kan ju säga precis vad som helst - väder får vi vilket fall som helst! De kan säga nu kommer sommarvärmen och någon dag senare säga att - det varma vädret vek av tidigare än vi trott tex. Det kan säga att det kommer att blåsa måttlig till gård vind.....lite skillnad, med de är ju garderade på att de kommer att blåsa i någon styrka. Har till och med ibland hört på väderleken att de riktigt garderar sig och säger att solen kommer att titta fram mellan skurarna och regnet kan även falla ner i form av hagel. Allvarligt.....det är ju bata och gissa - någonstans så kommer de att ha rätt!
 
FATTAR INTE varför de går ut med att nu kommer supervärmen - som enligt Klart.se bara kommer att vara här hos oss i Västernorrland i två hela dagar....
 
Det är så här jag vill ha sommaren:
 
 
 
 
Spara
Allmänt | | Kommentera |

Blandrashundar

 
Jag har själv en blandrashund - en blandning mellan pudel (37,5%), lhasa apso (37,5%) och bichon frisé (25%).
 
Royce, 11 år gammal
 
 
Jag har läst en gammal artikel från 2006 som Expressen skrivit: Varning för blandrashundar. Där står det att man ska vara väldigt försiktig med att blanda vissa raser som tex, schäfer, rottwailer, dobermann, boxer och bellgiska vallhundar. Enligt Roger Markström (genernas betydelse för hundens beteende) så är det särskilt farligt att blanda hundar med höga halter av dopamin - han säger att vissa blandraser kan bli helt galna och koko i bollen.
 
Enligt Roger Markström så ska man var extra försiktig när man blandar vallhundar och vakthundar - han mear att när den ena delen av hunden vill valla och dena andra delen vill angripa - blir det helt enkelt kortslutning i skallen på hunden.
 
Roger Marklund menar också att det inte finns några bra renrasiga hundar vars ägare går med på blandrasavel. Där måste jag faktiskt säga ifrån.....men, samtidigt så försåt jag till 100% vad han menar. Det finns ju nu så många olika blandraskennlar som livnär sig på deras blandraser som tex, Labradoodle. En "ras" som det till och med finns almanackor om, de finns att köpa på zoo butiker runt om i landet och på markander. Det är konstigt tycker jag, eller är raser på väg att bli en alldeles egen ras? Just dessa hundar är en medveten avel som kommit fram av att det finns personer som behöver en ledarhund av något slag och som är allergisk mot pälsdjur.
 
Enligt Svenska Kennelkubben så får Blandrashundar delta i vissa tävlingar även fast de inte är registrerade i Kennelklubben. Svenska Kennelklubben försöker få ut så mycket information de kan om varför de är bättre att köpa en renrasig hund istället för en blandras. Själv så fattar jag varför människor köper en blandras, i många fall handlar det om ekonomi. När jag köpte min lilla Royce så hade min vita storpudel dött och jag ville så depserat ha en hund igen. Men, genom att jag pluggade och levde på studiemeldel så fanns det inga pengar över till en renrasig hund för mig just då - så därför blev jag med Royce, och det har jag inte ångrat en sekund!
 
Det finns en sida för de som har blandrashundar som heter Blandras , Blandis och Blandis Rix.
 
Jag valde Royce på grund av att hon jag köpte honom av avlade bara på sällskapshundar, men Royce är mer åt Lhasa Apso hållet när det gäller hans temperament. Jag håller med Roger Martkström där att det är en rysk rolett när man mixar in olika raser i en och samma hund, som tex vall, bruks och jakt mm. Du vet aldrig vad som händer i en sådan hunds hjärna - på gott och ont vill säga.
 
 
Här ligger Royce med sina kullsyskon och diar sin mamma "Bollen".
 
Här är Wikipedias defintion av en blandras - där står det att blandrashudar är friskare än renrasiga. Men, enligt Roger Markström så är detta bara nonsens.
 
Här nedan kommer myter och sanningar om blandraser:
 
 
Här är en rapport från Djurskyddet där det tar upp just vilka pengar det handlar om - fär både köpare och säljare. Att priserna på blandrashudnar har ökat . De menar också på att billiga hundar ökar ett dåligt hundägande. Det som är så skrämmande i denna rapport är att de ser att om hundägare åker bort en längre tid så är det billigare att bara släppa ut sin blandras...det är billigare att köpa en ny när de kommer hem än att inackordera den på ett hundpensionat. SKRÄMMANDE läsning! De vill också återinföra hundskatt så att samhället har en bättre koll på de hundar som finns i landet. Men, vem ska kolla om jag betalat min skatt eller inte? Det lär ju blir ett stort mörkertal där också - jag tror att det bara är de seriösa hundägarna som kommer att betala denna skatt.
   
Spara
Allt om hundar | | Kommentera |

Divergent - Veronica Roth

 
 (11 h 50 min)
 
I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.
 
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfasen som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
 
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.
 
KATEGORI: TONÅR & NÄSTAN VUXEN
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om Beatrice och de val hon gör när hon måste välj vilken falang hon vill tillhöra. Hon förvånar alla när hon väljer att tillhöra De orädda. Detta val gör att hon måste flytta ifrån sin familj och och in i en ny.
 
I de oräddas falang träffar hon Four/Tobias och de blir ett kärlekspar mot alla odds. Beatrice eller Tris som hon nu kallar sig är en Divergent och måste göra allt för att smälta in och inte visa vad hon innerst inne är. En person som är Divergent är ett hot mot civilisationen, enligt de Lärdas ledare och måste därför utrotas.
 
När Tris och Four får reda på att hennes familj, som är i den osjälviska falangen är hotat av de lärda så tar hon ett beslut som gör att hon riskerar sitt eget liv.
 
Boken var rriktigt bra, men har hunnit se filmen innan jag läste/lyssnade på boken och blev besviken ett par gånger på hur de har tolkat denna bok till film. Mycket stämmer...men, många saker misstämemr också enligt mig!
Böcker, film & musik | | Kommentera |
Upp