Klass 2 varning i Västernorrland

SHMI har gått ut med en klass 2 varing i Västernorrlands län.....
 
 
 
De varnar för kraftig vind och drivbildning av snö efter vägarna. Jocke sa att redan nu efter vägen när han kom hem från jobbet så var norrgående fil i stort sett obefintlig.....och det har ju knappt börjat snöa då....jisses! Gruvar mig så oerhört nu för att ta mig till jobbet och ännu mer gruvsamt känns det att ta sig hem vid 06:00 i morgon bitti....det ska SNÖA hela djä....la natten och en bra bit in på torsagen också.
 
Vi/Jocke har varit ute och skottat på gården, garageuppfarten (där hjälpte jag till lite), infarten till vår gård + att Jocke var snäll och använde snöslungan hos grannen med....han som brukar hjälpa oss med snöskottningen med sin traktor.
 
Det har kommit minst 15 cm redan.....och kvällen/natten är inte slut än!
 
 
Örnsköldsviks kommuns sida så står det detta (Fet text från den länkade sidan och vanlig text mina egna funderingar):
 
"Ett omfattande snöoväder väntas dra in över länet under onsdagskvällen, med bland annat stora trafikstörningar att vänta. Under onsdag kväll 31 januari och torsdag 1 februari väntas stora snömängder i länet. Kraftiga vindar gör att gör att det bildas drivor och snörök. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Västernorrland och kusten kan bli värst drabbat. Mest snö kommer under torsdagen, ända upp till 60 centimeter, lokalt kan det bli ännu mer. När Jocke åkte hem från jobbet idag vid 18:00 tiden, så märkte han redan då av trafikstörningar. Det var spårigt och snöröjarna hade inte hunnit varit ute och plogat än + att norrgånde körfält var obefintligt på grund av drivbildningen. Hua, så jag är orolig att jag inte tar mig hem från jobbet i morgon bitti....60 cm snö......60 cm!!!!!
 
Inställda eller försenade tåg, bussar och flyg är tänkbara konsekvenser av snöfallet. På Din Turs webbplats finns information om vad som gäller för kollektivtrafiken. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att inte ge sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt. Rent krasst så är ju tågen nästan alltid försenade eller inställda så fort det snöar lite...men, nu kommer det det nog bli tvärstopp i tågtrafiken iallafall. Att räddningstjänsten går ut med att man inte ska vara ute och köra om man inte behöver....hmmmm....behöver jag åka på jobbet ikväll? Tja....blir nog så illa tvungen till det...tur bilen har fyrhjulsdrift.
 
Örnsköldsviks kommun har förstärkt resuserna för att i möjligaste mån prioritera snöröjningen längs kommunala vägar där skolbussar går samt större vägar som Modoleden, Domsjövägen, Arnäsvägen och Järvedsleden. Det innebär att plogning i villaområden kan komma senare än vanligt. Jippi....kommunen har tänkt till! En sådan lycka att jag kommer att åka på de vägar som de prioriterar...så kanske, kanske har jag tur att de har plogat innan jag ska hem i morgon bitti + nu ikväll när jag ska till jobbet.
 
Skolorna i Örnsköldsviks kommun kommer att hålla öppna som vanligt om inget annat meddelas. Eftersom snömängd och framkomlighet kan variera från plats till plats fattas beslutet lokalt för varje skola". I Sundsvall har kommunen stängt alla skolor under torsdagen...där är det redan klart för elever och lärare. Men, i Ö-vik där ska det beslutet tas i sista stund....som vanligt!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Jag ska ta med mig min lilla kamera till jobbet ikväll....ska se om jag inte kan få några bilder hur det ser ut efter vägarna hem....
 
Nä, en kopp te framför tv:en en stund innan jag måste ut och sopa av bilen innan jag åker till jobbet vid 21:30 tidne ikväl. Önska mig lycka till!
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Skitväder!

Idag är det inte så roligt att vara ute....eller...jo, frågar du Maya så säger hon något helt annat...hahahah! Men, vi var ute en liten stund på gården och det snöar på tvären just nu.....suck!
 
 
 
När vi kom in igen till värmen - så tog jag fram toarullarna som jag har i en tom glasslåda och lite hundgodis....nu ska hon få använda hjärnan och nosen hade jag tänkt. Detta är andra gången hon fått denna utmaning och på en gång så tog hon upp en av toarullarna och kastade ner den på golvet....sedan kom rulle två och tre. Hon har kommit på att hon inte behöver ta bort alla rullarna....det går bra att flytta omkring dem med nosen i lådan och på så sätt komma åt allt godis. Smart tjej!
 
 
 
Men, inte räckte det med lite hjärngympa för att hon skulle bli lite trött....nä.....mer lek i soffan. Jag kastar och hon hämtar....om och om igen!
 
 
 
Nu har hon lagt sig för att vila en stund.....i korgen under mitt skrivbord. Men, så fort jag kliver upp så är det full fart igen. Det märks att hon blivit äldre....hon sover inte lika mycket nu som förr. Men, samtidigt så får hon sova väldigt mycket....stackarn. När Jocke lägger sig så hoppar hon upp i sängen och sover på min sida hela natten..tills jag kommer jag hem på morgonen. Då blir det ut och pinka, busa och hon får också frukost. Hon är väl vaken ca 2 timmar från det jag kommer hem och Jocke åker på sitt jobb.  När Jocke åker iväg så kommer hon upp till mig och hoppar upp i sängen och lägger sig för att sova igen....nu på Jockes sida av sängen.
 
Men, för att försöka se det positiva i detta sovande....så behöver hon ALDRIG vara ensammen! Hundar som får vara ensammen hemma på dagarna lär väl också ligga och sova då husse/matte är på jobbet....eller hur? Jag kanske inte behöver ha så dåligt samvete trots allt....
 
 
Älskade lilla vovve!
 
Maya | | Kommentera |

Krigstid

(8 tim 14 min)
 
Turid reser tillsammans med sin träl Unna genom ett krigshärjat land. Livet är hårt, och helt på männens villkor. Turid vet inte vart hon är på väg. Hon vet bara att hon måste fortsätta framåt. Det hon bär med sig är det enda hon har, tillsammans med alla minnen. De manar henne vidare, rakt in i krigets skugga.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Turid och hennes träl är de enda överlevande i den lilla byn Åslunda - de flyr undan varjagerna och stöter på det vandrande folket och slår sig samman med dem en kort stund. De går tillsammans mot Torsåkra, där hennes hopp är att kung Adil ska komma ihåg henne från när hon var liten.
 
Turid och Unna följer med kung Adil mot Hedeby för att kriga mot varjagerna. Turid är full av hämnd - en hämnd som håller på att kväva henne...hon vill hämnas alla som dog i Åslunda. Men, har hon styrkan eller viljan att döda en annan människa?
 
Böcker, film & musik | | En kommentar |
Upp