}
Det har snöat hela dagen - stora, fluffiga och kalla snöflingor. Vi har fortfarnade -10 grader kallt, men solen försöker skina igenom molnen. Det är riktigt vackert ute just nu...
 
På med kläder och ut på en promenad (klockan är nu 15:00).
 

 
 
Vi testade att gå in en liten sväng i skogen och vi följde skogsmaskinernas spår. Det luktar så underbart gott i skogen nu av alla nedsågade träd. Dett är verkligen en bitterljuv känsla - jag hade ju allra helst sett att träden fått stå kvar i skogen än att ligga på marken och i staplar efter vägen. Tack och lov så verkar de bara gallra - så det finns fortfarande lite träd kvar som får "leva".
 
Maya hade gärna velat få springa lös, men jag vågar fortfarnade inte låta henne springa fritt. Hon har så mycket spring i sina ben och jag är så rädd att hon av misstag skulle få en pinne i magen...hua...hemska tanke.
 
 
 
Hemma igen....och så lite bus på gården!
 
 
 

23 februari 2018

"Mello" yra i Ö-vik

Allmänt

Det är "mello" yra i Örnsköldsvik just nu - deltävling nummer 4 går av stapeln på lördag.
 
Jag och Maya hade en massa ärenden idag....men, vi passade på att gå en sväng på stan innan ICA och Reginas. Det snöar bamseflingor och är riktigt kallt...brrrr. Maya fick ha på sig sitt varma täcke idag, både för att ha ute + att hon skulle få sitta i bilen ett tag också. Vi gick förs ner till "arenan" där Melodifestivalen kommer att gå av stapeln, men det var inte alls så pyntat som jag hade hoppats och trott...liten besvikelse faktiskt.
 
 
Väl inne på stan så var det lite mer mellokänsla, med mellosymbolen på torget och scener som höll på att sättas ihop + det ihoprullade röda mattan. De flesta butikerna hade mellotema i sina skyltfönster och Izabells arbetsplats var inget undantag.
 
Jag och Maya träffade på en gammal farbror som nästan skrek: - Hej Pudeln.....hej Pudeln! Han ville helt enkelt hälsa på henne. Vi stod och pratade en stund och han klappade Maya....det har hon absolut ingeting emot - uppmärksamhet är härligt. Han tyckte att hon hade så underbart vackra färger.....kan inte annat än hålla med honom...hahaha.
 
 
Passade på att gå och väga Maya hos veterinären när jag ändå var där + att Maya fick vara där utan att något hände. Bra träning....det är inte otäckt varje gång man går in genom dessa dörrar.  Vi genade genom från veterinären in till zoobutiken och Maya tyckte de var lite spännande tror jag.
 
 
Nä.....packa upp matkassarna och sedan ta en kopp te framför tv:en - det låter som en bra idé tycker jag!
 
(12 tim 3 min)
 
Det är en tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit med honom är försvunnen.
 
Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga äffärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad.
 
Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar rikser som sätter hela familjen på spel.
 
Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?
 
Boken får en stark 3:a av mig!
 
Boken handlar om jaktlaget som ska ut på sina pass i skogen, Petra som är krimchef är en av jägarna. Pär Sanner kommer med sig fjortonåriga dotter som ska vara med honom på älgjakten.
 
Det hörs ett skott i skogen och på komradion så säger någon att de skjutit en älgko.....en liten stund senare hörs ett skott till. Men, denna gång är det ingen som svarar när de anropar varandra för att fråga vem som skjutit....ingen har avlossat något skott. Vem har var det då som skjöt? När alla samlas vid slaktboden igen så saknar Pär och hans dotter. Petra och en annan i jaktlaget går för att leta efter dom. De hittar Pär skjuten på sitt pass och hans dotter är spårlöst försvunnen. Petra blir avkopplad från detta fall, genom alla i jaktlaget är misstänkta. Var har dottern tagit vägen? Vem har dödat Pär?
 
Magdalena börjar själv gräva i fallet, trots att hon är hemma på föräldraledighet. Hon får höra rykten om att tidiningen ska läggas ner och hon vill göra allt för att den ska finnas kvar.
 
Nu börjar jakten på mördaren och sökandet efter dottern som är försvunnen!