Skogen försvinner mer och mer...

Känner mig så otroligt ledsen just nu.....det är skogsaverkning på gång. Redan igår kväll hade de börjat att ta ner träd snett mitt emot vårat hus och i morse så fortsatte arbetet. Träd för träd ryker och helt plötsligt så kan vi se en av grannarnas hus hur tydligt som helst. Det är ju just detta med att avverka skog......att de påverkar så många inblandade, inte bara skogsägaren. Helt plötsligt så får man en helt annan vy från sitt fönster och allt ser så annorlunda ut.
 
 
Efter maten så gick jag och hundarna för att kolla hur det ser ut. Det låter som om de arbetar än med avverkningen, men kan inte riktigt förstå vart de är just nu. Vi går vidare.....
 
 
Det knakar och brakar och träden faller en efter en och "skogsmaskinen" lämnar bara själva stammen/stocken kvar på marken.....utan varken grenar eller löv/barr. Där de nu håller på ligger bara en liten bit ifrån där vi bor, men på samma sida som tidigare. Undra hur det kommer att se ut i morgon?
 
 
Det dom grämer mig allra mest är att de ska även avverka i skogen som jag och hundarna brukar gå i allra mest. Den mjuka mossan som ligger efter stigen och den vackra skägglaven som sitter på granens grenar......det kommer bara att försvinna. Suck.....och ingenting kan man göra heller. Men, vi går in en sista gång in en liten bit i skogen för att insupa dess magi.....innan alla maskiner kommer och förvandlar den till en trädkyrkogård. Tänker också på alla djuren som bor i skogen, hur påverkar detta dom?
 
Jag och min mamma ska ut på en liten "roadtrip" till Sollefteå i morgon, så när jag kommer hem igen kanske det inte alls finns någon skog kvar....i allafall inte som jag känenr igen den.
 
 
Titta vad konstigt det ser ut nu.....igår var det fullt med träd där och nu bara några enstaka kvar.
 
 
Så här är vi vana att se det.....och nu är i stort sett alla träd borta!
 
 
Tänk, vad stor skillnad de blir.....och fult! Nä, fy sjutton också så trist detta är och undra vad grannarna som är ännu mer drabbade än jag tycker?
 
 
Visa fler inlägg