Gott Nytt År på er alla!

 
2015 - Som brukligt så visar jag plus och minus under året som gått! (+ bilderna överst och - bilderna under). Som alltid är det så mycket svårare att hitta bilder på det som är negativt...och samtidigt så är väl det en himla tur :)
 
JANUARI
 
+ Underbar vacker sol
 
 
- Halkigt som bara den...
 
 
FEBRUARI
 
+ Köket klart och det firas med en puss :)
 
 
-  Royce onda tassar....inte skoj med artros!
 
 
MARS
 
+ En helt underbar dag ute på Skeppsmalen

 
- Tandläkaren - say no more!
 
 
APRIL
 
+ Vårens första blommor tittar fram...
 
 
- Vår tv har pajat
 
 
MAJ
 
+ Grillen framtagen....nu är det sommar!
 
 
- Kallt ute.....i maj!
 
 
JUNI
 
+ Jordgubbar....och åter jordgubbar
 
 
- Royce dragit tand.....ledsen vovve!

 
JULI
 
+ Sommarens goda - mjukglass!
 
 
- Regnet det bara öser ner
 
 
AUGUSTI
 
+ Glada brudar...tre generationer tillsammans på stan
 
- Gäss överallt på lägdorna och vid badplatsen - skit överallt (och deras skit ser ut som små hundars korvar) så det är inte alls roligt att gå ut på promenad....
 
 
SEPTEMBER
 
+ Äntligen har jag skaffat mig en alldeles egen assistent till köket :) 

- Många otäcka överfall läser man om överallt nu för tiden - så ett försvartkitt inhandlat till min dotter Izabell. Tragiskt att det överhuvudtaget ska behövas....huvva! Vart är världen på väg?
 
 
OKTOBER
 
+ En helt underbar höstdag - som visar sig från sin allra bästa sida!
 
- En gren från mitt älskade körsbärsträd har gått av...buhu!
 
 
NOVEMBER
 
+ Izabell är nu Äntligen klar som frisör - hon har tagit gesällen. Grattis älsklingen min!
 

- Förkylningstider för både mig och Jocke...host, host och snörvel!
 
 
DECEMBER
 
+ Min fina, underbara, vackra taklampa!
 
 
- Fortfarande ingen snö att tala om, men desto mer is på vägarna!
 
 
Ja, där har vi en sammanfattning för vad som hänt oss under 2015!
 
Nu tar vi nya tag och jag hade tänkt att 2016 ska få gå i hälsans tecken....håller tummarna att det kommer att bli så också :) Du vet det där med nyårslöften....hahhaha! Nä, 2016 SKA/MÅSTE vara ett hälsoår i alla aspekter så som hälsa, motion och vikt.....måste ju börja ta hand om den här gamla tanten någongång!
 
Än en gång GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA DÄR UTE - GOTT NYTT ÅR!
 
 
Spara
Året som varit | | Kommentera |

Ackupressurring

 
Jag har en ackupressur ring som jag borde använda mer, men nu har jag plockat fram den igen från sina gömmor. Dags att stimulera meridianerna i fingrarna . När man använt ringen ett tag så känner man hur fingrarna blir varma, man riktigt känner hur blodcirkulationen ökar....
 
 
 
 
 
 
 
 
Du masserar ett finger i taget - för ringen upp och nedför fingret 20-60 gånger. Fingrarna blir då varma och smidiga eftersom blodcirkulationen ökar. Ringen kan med fördel användas på reumatiska och värkande leder. Smärtan och stelheten i lederna minskar vid regelbunden användning. Med den här lilla ringen stimulerar du också alla meridianer i fingrarna, och balanserar på så vis hela kroppen.
 
 
Bilden hämtad från denna sida hämtad från denna sida.

 
Bilden hämtad från denna sida.
 
 
Bilden hämtad från denna sida.
 
Bilden hämtad från denna sida.
 
 
 
 
 
 
Spara
Hälsa & Välmående | | Kommentera |

Body Wraps eller Thundershirt!

 
Nu är det snart nyår och det är dags för smällare och raketer! Om ni som jag har hundar som är rädd för dessa onda ting så finns det lite tips som kan lugna hunden....
 
Body Wraps en enklare variation av Thundershirt....
 
 
Detta ska jag prova på Kuro inför nyår, jag har redan köpt en Thundershirt till min andra hund Royce och den funkar superbra på honom...
 
 
Detta är Royce med sin Thundershirt...
 
 
Att bära Body Wrap förbättrar hundens uppfattning om sin egen kropp och gör hunden säkrare både när det gäller hur den rör sig men också hur den beter sig.

En body wrap läggs runt hunden på så sätt att man följer kroppens konturer, det ska ligga an så att man uppnår en lätt och konstant kontakt och ska absolut inte stramas åt. Hjärnan blir uppmärksam på denna nya information som kroppen ger och det gör det möjligt för nervsystemet att ändra hållning och rörelsemönster. På så sätt får man en möjlighet att påverka balans, koordination och rörelser.

 

Andra effekter som en body wrap eller t-shirt ger är en känsla av trygghet och säkerhet, medvetenhet om kroppens gränser och därför har det även en lugnande effekt. Oftast görs en jämförelse med babys som man lindar in för att få dem att sluta gråta.

 

 

 

Bilden är tagen från denna sida.
 

10 konkreta tips för att minska skotträdsla inför nyårsafton

  1. Ha hunden i ett rum där den känner sig trygg med leksaker, filt, sovkorg som den är trygg med. Dra för gardiner, men ha rummet upplyst, stäng dörrar och sätt på musik som lugnar hunden men som tar bort ljudet från smällarna.
  2. Rasta alltid hunden i koppel hela vägen fram till och med nyårsafton, så att den inte rymmer om någon smäller av en smällare. Rasta gärna den rädda hunden ute på landet. Tag bilen och kör ut där det är mindre smällare än i ett tätbebyggt område. På nyårsafton rasta hunden tidigt innan det mesta av smällarna har börjat. Om ni behöver gå ut och rasta senare, gå bara ut utanför dörren för att rasta en snabbis.
  3. Starta redan innan jul med DAP/Adaptil doftavgivare samt DAP/Adaptil halsband på hunden. De avger hundens lugnande och avstressande doftferomoner. Dessa fungerar inte på alla hundar men många blir hjälpta på så vis att de inte reagerar lika starkt på smällarna. Deras toleranströskel höjs men de blir inte sederade. DAP/Adaptil halsband är även bra då hunden har med sig detta ut på promenader då folk tyvärr inte nöjer sig med att bara smälla av raketer och smällare på nyårsafton. Om du efter att ha fäst halsbandet på hunden får över en bit över så kasta inte bort denna biten. Du kan lägga biten som du fått över i det rum som hunden skall vara i på ett vattenburet element (ej elektriskt). Du får då som en liten doftavgivare i det rum där hunden  vistas under nyårsnatten.
  4. Ge kosttillskottet Zylkène vid samma tid som ni börjar med DAP doftferomoner. Det bygger på ämnen som finns i konss råmjölk som gör att ungen avger oxytocin, välbefinnande hormonet. Likt doftferomonerna är det inget läkemedel utan ofarligt kosttillskott som fungerar på många hundar. Att ge DAP och zylkène samtidigt kan ge en synergistisk verkan. Zylkéne finns även i mindre 10 st förpackningar för de hundar som endast behöver lindring över de närmsta dagarna runt nyår. Jag har använt zylkéne på flera av mina hundar och katter som lidit av olika former av stress och rädslor. Jag har sett positiva resultat på många av dessa djur.
  5. Ge foder som minskar stress. Royal Canin Calm innehåller ämnet tryptofan som är föregångare till serotonin, hjärnans lyckosubstans. Starta ge fodret någon vecka innan de första smällarna och raketerna smäller av och ge det till några dagar efter nyårs afton.
  6. Sätt fetvadd i öronen på hunden inför tolvslaget för att dämpa ljudet.
  7. Ge hunden ett köttigt märgben i god tid innan tolv. Du kan även fylla i ihåliga godis- igelkottar med leverpastej. Man kan även fylla ett ihåligt märgben som läggs in i frysen så innehållet tar en stund att få ut och som då aktivera hunden under de värsta smällarna. Det kan ge annat att tänka på och hålla hunden sysselsatt.
  8. Låt hunden vara tillsammans med en orädd hund, om ni har möjlighet. Förutsatt att de känner varandra sedan innan och är trygga med varandra. Att leka (inte för uppspelt/stressat) med den andra hunden kan övertyga den rädda hunden om att det inte är något farligt.
  9. Ignorera själv smällandet och försök att engagera hunden i aktivitet. Ett exempel är märgbenet.
  10. Tipsen ovan kan i svåra fall kombineras med lugnande läkemedel, men det är för de riktigt hysteriskt rädda hundarna. Läkemedel skrivs ut av veterinär och måste ges i god tid innan smällandet börjar. Lugnande mediciner måste kombineras med ovan tips för att ge en så lugn miljö som möjligt, annars kan de lugnande läkemedlen få motsatt effekt. Det är även viktigt att i god tid innan testa den lugnande medicinen för att se vilken effekt det har på hunden. Vissa djur reagerar olika på olika läkemedel och doseringar. Kom ihåg att veterinärer inte kan skriva ut läkemedlet om inte din hund är undersökt nyligen hos dem.
Lycka till nu till er alla som har skotträdda hundar och har just nyår - hoppas detta kan hjälpa er lite! Själv så bor jag redan på landet, men det kan hända att det smäller lite här och var ändå. Så detta år så blir det Body Wrap på Kuro & Thundershirt på Royce....
 
 

 

Spara
Allt om hundar | | Kommentera |
Upp