Härlig promenad

Istället för att gå här hemma...
 
 
....så valde jag att ta med mig hundarna till Höglandssjön i stället - mycket, mycket, mycket lugnare och trevligare. Jag valde att gå den kortare rundan genom att jag måste tänka på Royces tassar - lite tråkigt faktiskt när vädret är så härligt. Men, vad gör man inte för sina älskade vovvar. Vi hade det så mysigt runt sjön när vi gick och strosade i solen och i och för sig stormen (det blåser som bara den ute).
 
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Är så tacksam att det finns så fina promenadvägar runt omkring Ö-vik
  • Är så tacksam och glad att solen skiner över oss
  • Är så tacksam för att det är fredag = ledig
 
Spara
Allmänt | | En kommentar |

Släktet, del 1

(15 tim 39 min)
 
En Boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK.flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre från planet.
 
En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa männsikor ligger kringspridda över allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upptäcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vra nästan helt oskadda. Men ingenting är vad det ser ut att vara.
 
Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berättelsen utspelar sig i New York, där ett virus förvandlar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och orginella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.
 
Boken får en svag 3:a av mig!
 
Boken handlar om Eph och hans forskarteam som är specilaiserade på virussjukdommar. De blir kallade till ett flygplan där alla männsiskor är döda - alla utom fyra. Vad är det som har hänt? När de fyra överlevande börjar visa underliga beteenden så skrivs de ut ur karantänen....av helt oklara skäl. Eph blir väldigt upprörd över detta, men hans chef sa att de inte kunde hålla dem kvar. Nu börjar eländet....alla döda som de forslat bort från flygplanet har försvunnit från bårhuset.
 
En gammal professor tar kontakt med Eph och berättar saker som han har väldigt svårt att tro på - vampyrer! Den första vampyren (mästaren) har sluppit undan och de människor han har bitit blir också vampyrer. Men, det värsta är att de nyblivna vampyrerna söker sig hem för att attackera sina nära och kära först och främst - och så blir de i sin tur vampyrer....
 
De gör allt de kan för att stoppa och döda dom - men, det är bara silver som kan skada dom, solljuset likaså och såklart hugga av deras huvuden....låt slakten börja!
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

E4:an förbi vårt hus!

Jisses amalia.....kan inget annat säga.....jisses amalia!
 
Nu så dundrar massor med bilar förbi vårt hus genom att de dragit om E4:an i några veckor på grund av vägarbete. Har nog inte riktigt insett hur trafikerad E4:an är förrän idag....det kommer bil på bil på bil och så några långtradare och så några långtradare till och så kommer det bil på bil på bil. Ljudet som de för går inte av hackor heller....jag som sover på dagarna. Hur ska detta gå?
 
De tar liksom inte hänsyn till mig och hundarna heller - de bara dundrar förbi så jag och hundarna måste gå nere i diket för att inte bli påkörda känns det som. Det regnar ute och det gör ju inte saken så mycket enklare för mig och hundarna heller...oj, så de har stänkt ner oss - helst då långtradarna. När vi går efter vägen i vanliga fall (som naturligtvis inte har någon trottoar/gångbana) så brukar bilisterna och långtradarna hålla ut i andra vägbanan, men nu går det ju liksom inte genom att det är en sådan trafik från båda hållen.
 
Det tog ca 5 minuter för mig att bara hämta posten idag....arrrghhh! Först får jag stå och vänta på att komma över vägen till postlådan och sedan är det samma väntan igen för att kunna komma in till huset igen.
 
3 VECKOR AV DETTA.....jag kommer att bli GAAAAAALEN!
 
 
Tacksamhetsdagboken kommer att bli så svår idag....känner mig inte det minsta tacksam över det som rullar förbi vårt hus i massor. Är inte heller tacksam över regnet och blåsten.....suck. Men, ett försök - det finns alltid saker att vara tacksam över om man får tänka till en liten stund först...
 
Tacksamhetsdagboken:
  • Är så tacksam att det finns regnkläder både till människor och hundar
  • Är tacksam över mina gummistövlar
  • Är tacksam över att få komma in i huset efter promenaden
Spara
Spara
Spara
Spara
Allmänt | | Kommentera |
Upp