Fortfarande mycket snö kvar...

Idag gick vi efter vägen den mesta utav tiden.....åh, så jag saknar att kunna gå i skogen och följa olika stigar. Det är inte skoj att gå efter en trafikerad väg...allra helst när vi inte har någon trottoar eller gångbana att hålla oss på. Vissa bilar kör ju som om de hade polisen efter sig.....suck! När vi gick på vår promenad så var det mulet och +1 grad ute.
 
Det är otroligt mycket snö för årstiden i år. Jag kollade bakåt i tiden på mina foton och det var bara förra året det var lika mycket snö, samma datum som idag....annars har de andra åren (2017-2022) varit i stort sett snöfria, både på lägdorna och inne i skogen.
 
 
Jag hade faktiskt trott att det skulle vara betydligt mer smältvatten som forsade i ån....men, det var i stort sett som det alltid brukar vara.
 
 
Vi gick in en sväng till den gamla bron och där hittade hundarna relativt färska älgspår som de följde så långt kopplena räckte. Ja, ni ser ju själva vilken snö vi har kvar här i Västernorrland.....
 
 
Tillbaka över den gamla bron......och så beger vi oss hemmåt igen. Men, först så måste hundarna snusa på något väldigt intressant i gräset.
 
 
Vi har tidigare i veckan sett en grävling som var påkörd längs efter vägkanten.....och i natt så måste något djur flyttat in det en bra bit på lägdan. Tänk, att någons död är någon annas levebröd.....i allafall för denna korp som satt och mumsade i godan ro. Undra vilket annat djur som flyttat kadavret....för de måste över ett ganska djupt vattenfyllt dike innan den är där den är just nu, och en död grävling måste ju väga en hel del.
 
 
Täfteåån forsar på rätt bra just nu.....
 
 
.....och så dagens tussilago.
 
 
Visa fler inlägg