}

18 juni 2018

Mörka moln....

Allmänt

Tror eller ej, men det har småregnat i stort sett hela natten.....underbart!
 
Pionerna vi har i rabatten mådde verkligen bra utav detta regn.....många blommor har slagit ut under natten. De är väl bara för vackra och de doftar också helt underbart!
 
 
Jag och Maya gick ut på en promenad i den kvava luften....vi har 19 grader ute just nu. Ömsom sol och ömsom mörka moln fick vi se under promenaden - molnen på himlen är så mäktiga. Jag tycker om att se på detta drama som utspelar på himlen....en kamp mellan det ljusa och det mörka.
 
 
Nä, kanske ska gå ner och se hur det går för Sverige i fotbollen.....inte för att jag är så intresserad. Jag tycker personligen att fotboll är lite löjligt.....de faller och ojjar sig för att nästa sekund (om de inte fått domslutet med sig) kliver upp och springer som om inget alls hänt....än fast de nyss låg de och vred sig av smärta. Löjligt enligt mig!
 
 
(18 tim 34 min)
 
Den tredje och avslutande delen i berättlesen om Arn Magnusson och Cecilia Algotsdotter och Sveriges tillkomst i slutet av 1100-talet. Efter tjugo års botgörningstjänst återvänder Arn till Västra Götaland. Med sig hem för han kunskap och invandrare som blir förutsättningen för en helt ny tid, och som av det lilla bondelandet Västra Götaland skapar det nya Sverige.
 
Efter många, långa och hårda år som Tempelriddare kommer äntligen Arn tillbaka till sitt hemland. Med sig har han läkekunniga och andra som ska hjälpa honom bygga en ointaglig fästning (alla är muslimer).....men, sedan hämtar han hem sin älskade Cecilia och det kan äntligen få gifta sig.
 
Det byggs och rustas för fullt och Arn menar att när de är fred, de är då man ska rusta för krig - för när kriget är över en så har man inte tid med detta byggande.
 
Det är så intressant att lyssna på denna ljudbok.....man får en berättelse och svensk historia på en och samma gång.
 
Sverige föds......med de tre kronorna och lejonet som tecken - som vi har än idag!
 
Här kommer det mer bilder.....alla såklart på Maya. Bilderna är från min gamla mobil.
 
Januari 2018
 
 
Februari 2018
 
 
Mars 2018
 
 
April 2018
 
 
Maj 2018
 
 
Sådärja....nu är alla korten på rätt plats. Jag har ju visserligen tagit många, många fler, men då får ni gå in på mitt Instagram istället - jag finns under namnet pudelcarina.