Målat taket i hallen

 
Har målat taket i hallen idag och taklisterna. Jisses så det blev kladdigt! Jag vet inte hur jag lyckas, jag försöker verkligen vara försiktig...jag loooovar! Men, det sprätter färg överallt på mig - i hår, på kläder, armarna, fötterna och ansiktet. Tur det är lätt att ta bort med vatten. Det är inte så lätt heller ska jag säga att rolla ett tak med ett förlängningsskaft - mycket svårare än vad man kan tro!
 
I kväll blir det väggarnas tur.... :)
 
 
 
Måla, måla, måååla!
 
 
 
Hoppas verkligen det blir vitt när det torkat, nu ser taket grått ut ju!
 
 
 
En målares bästa vän...eller?
 
 
 
Mycket svårare än vad det ser ut.....
 
 
 
Det är den ljusare av den gröna färgen som vi kommer att ha på väggarna i hallen!
 
 
 
Usch så det ser fläckigt ut....hoppas det ser bättre ut när allt torkat!
 
 
 
...och så här ser en del av mig ut!
Hus & Husbil | | Kommentera |

Kameran

 
Har tappat kameran i golvet i köket - på stenhård klinkers. Det gick inte alls bra kan jag säga! Objektivet är snett, slutarringen längst fram på kameran har lossnat, ripa på glaset och det går inte att zooma och korten blir suddiga. Faaaan också! Jag som älskar min kamera, kan inte vara utan....så är det bara!
 
Ringde försäkringsbolaget och där blev jag lite chockad över hur lite man egentligen får ut på en skada. Allt som allt så skulle jag få ut 492 kronor på försäkringen....492 allvarligt! Kameran har sjunkit 1000 kronor i pris sedan jag köpte den för 7 månader sedan, enligt nån sida försäkringskillen kollade på. På det så är det 80 % de betalar ut - självrisken på 1500 kronor. Det blir så här: Kameran värde idag 2490 - 80% = 1992 och så den summan - självrisken = 492 kronor! Kul...eller?
 
Ja, det blir bara att åka in till stan idag och köpa in en ny kamera till mig....så djävla onödigt! Faaaan att man ska vara så klantig! Tur att Jocke har en kamera som jag får låna tills jag köpt en ny!
 
 
 
Det var den kameran det!

 
 
Objektivet = snett
 
 
 
R.I.P
Allmänt | | Kommentera |

Promenad

 
Gick ut med hundarna klockan 15:00 och solen var redan på väg ner bakom berget! Tänkte passa på medan solen var uppe - men, den gick ner oerhört fort. Innan jag var till baka ca 1 timma senare så var det mörkt, suck!
 
Vad härligt att få se solen igen - så länge det varade!
 
Klockan 15:00 och solen är på väg ner!
 
 
Underbara sol!
 
Träd + sol = helt underbart!
 
Vårt hus som badar i solsken....några minuter till!
 
Våra skuggor :)
 
Snart så....
 
Det började lukta något otroligt när vi kom en bit in på vägen. De har visst gödslat åkern med kodynga! Att det kan lukta så otroligt stark så det nästan tårades i ögonen. Men helt klart väljer jag kodynga framför avgaser - utan att tveka! Det var ännu mer åkrar längre bort som också var full i dynga! Jag brukar låta Kuro springa lös på åkrarna på väg hem igen, men denna gång blir det koppel på :)
 
Dynga
 
Jag och hundarna svängde av ner mot badet. Oj, så det var högvatten! Kuro han springer och springer på åkrarna, det är stört omöjligt att få ett bra kort på honom - helt nu när solen gått ner. Royce han går runt och snusar och står still och tittar medan Kuro röjer än hit och än dit och ser bara helt överlycklig ut.
 
Högvatten
 
Jisses....
 
Kuro har satt fart och Royce tar det betydligt lugnare.
 
Kuro springer och springer
 
...och Royce står still och tittar på galningen!
 
Det blev också väldigt spännande genom att en av grannarna flyttade kossorna från ett bete till ett annat. Det blev ett himla liv och fart på kossorna och Kuro ville så gärna vara med han också.  Kuro satt länge och bara tittade på dom när de satt av i fart ner mot där vi stod. Royce var inte alls lika intresserad, han ville gå hem tror jag!
 
Kuro spanar på kossorna!
 
Så spännande!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp