Räkfrossa i Järved

Ikväll var vi bjudna hem till Jockes föräldrar på räkfrossa - räkor från Smögen....mums! Det jobbiga är att det tar sådan tid att skala "odjuren" (som min farmor kallade dem) innan de hamnar på mackan. Men, åh så gott det är.....
 
 
Glass till efterrätt och naturligtvis så ville Karin också bjuda Maya på lite glass....hahahah. Maya är INTE alls bortskämt...nädå! Maya sitter på en egen stol runt matbordet och blir serverad glass i en skål av Karin....man kan inte annat att skratta på det hela.
 
 
Sedan belv det att se lite hockey på tv:en - det är Björklöven som spelar mot Modo. En skitutvisning av domaren och vips så kunde Björklöven göra 3-3.....men, efter förlängning och straffar så kunde Modo trots allt ta med sig två poäng hem till Ö-vik.
 
 
Det är vackert nu när de allra flesta har tänt utebelysning och även tänt julstjärnor och ljusstakar i fönstren.
 
 
Tusen tack igen Karin och Alrik för den goda räkfrossan.....så himla gott!
 
Allmänt | | Kommentera |

Konsten att njuta av livet - och ändå få saker gjorda

(5 tim 8 min)
 
Släpp fram den aktiva livsnjutaren i dig!
 
Efter de framgångsrika Det blir alltid som man tänkt sig och Bli en vinnarskalle kommer nu Ola Röhlander med den personliga och inspirerande Konsten att njuta av livet - och ändå få saker gjorda.
 
Vill du kunna njuta mer av livet utan att tappa styrfart? Hitta fram både till hängmattans vila och arbetslusten? Här beskrivs njutandets konst på ett nytt och annorlunda sätt. Författaren vänder upp och ner på invanda föreställningar och förklarar till exempel varför man inte ska ta dagen som den kommer.
 
Det är lätt att skjuta upp njutandet när vardagslunken tar över. Vi kämpar och stretar, hämtar och lämnar, bär matkassar, sitter på långa möten...och somnar i soffan när dagen är slut. Men att njuta mer av livet är något vi kan öva på. Att se och uppskatta små saker i tillvaron. Att njuta av alla moment i en arbetsprocess. Att fokusera på det som faktiskt finns istället för på det som saknas. Att låta sinnesintrycken påverka upplevelser i högre utsträckning. Att finna njutning även i motgångar. Det kan bli en livsfilosofi som man ständigt utvecklar. Ett förhållningssätt som gör att du kan leva livet fullt ut och lyckas njuta i de mest oväntade sammanhang.
 
Testa dig själv och kolla hur mycket livsnjutare du är! Konsten att njuta av livet ger massor av spännande infallsvinklar på en av livets stora frågor.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Den måste läsas...svårt att förklara!
 
Jag tror jag är en riktig livsnjutare....jag kan verkligen se det vackra i stort sett allt. Jag njuter av naturen och även riktigt ruskigt väder. Jag kan verkligen stanna upp och lukta på blommorna och njuta av det lilla. Jag tror ni också kan se detta i mina blogginlägg....hahahah!
 
En härlig stund för mig är att vara uppe innan alla andra på morgonen och i lugn och ro sitta på farstuvisten med en koppt te och känna solen värma ansiktet + tystnaden som innfinner sig tidigt på morgonen - när bara jag och fåglarna är vakna.....underbart! Jag kan lätt gå in i mig själv och ta fram den känslan.....det är en njutning i sig....
 
Kan ni njuta av erat liv?
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Julpysslet fortsätter....

Julpysslet fortsätter idag....denna gång tar jag mig an matsalen och vips blir allt rött! Nä, så enkelt var det inte (med ett krånglande skitknä), men nu är det klart i allafall och jag är nöjd...det är ju huvudsaken. Tänk att myskänslan kommer direkt så fort man bytt höstgardinerna mot röda julgardiner och byta ut de lila ljusen mot röda. Jockes lilla julgran som han pysslat ihop när han bodde i Atlanta - Georgia som liten pryder också sin plats. Nu längtar jag efter att få sätta upp den stora julganen, men ack...det ligger många veckro bort än. Men, längta kan man ju få göra ändå....
 
 
Jag har även varit och knutit röda band i granriset vi har i en urna ute på gården + att jag har virat en konstgjord granrislänga räcket på farstukvisten. Jo, en tomtluva har jag också knutit fast på pudeln vi har på fasaden....nu är det jul hörni! Ja, ja....snart iallafall....
 
 
När jag ändå var i farten och i julstämmning så råkade Maya också ut för mitt jultrollspö....hon fick sig en röd rosett i sin tofs på huvudet. Gullungen min!!!! Hon blev bara för söt.....äre juletider så är det! Jag har aldrig rosett på henne annars - men, under julen....då kommer hon inte undan mattes julstämmning.
 
 
Jag har nu bara vardagsrummet kvar....det tar jag itu med efter jag tagit mig en god kopp Chaite!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp