Kuro till tandläkaren

Idag klockan 08:00 så lämnade Jocke in Kuro på djursjukhuset - där ska han få röntga sina tänder för att de skulle se om de kunde hitta varför hans nos har svällt upp. De trodde att han hade något som de kallar för rotspetsböld.
 
Hämtade honom 15:00 - åh...så jag hade saknat honom! Fy vad hemskt det var att vakna upp utan att Kuro finns hemma - en riktigt otäck känsla. Men...nu är han hemma och jag är glad igen!
 
Veterinären hade inte hittat någonting på röntgenplåten som skulle tyda på att de var en rotspetsböld - han sa också att skelettet runt tänderna ser jättefina ut och att tanden satt precis som den skulle och den behövde absolut inte dras bort (skönt). Men han förstod inte riktigt varför han svällt upp på nosen tills han började ta tandsten på insidan av en av de stora längst in i munnen (övre högra - vad den nu heter?). När han började ta tandsten där så upptäckte han att han hade en böld där, som inte hade synts på röntgen - den var fylld med var. Nu är den bölden dränerad och så ska han få medicin i 20 dagar (antibiotika).
 
Veterinären trodde inte att detta skulle ge några komplikationer och att allt annat såg bra ut i hans mun, det känns så skönt att höra. Jag fick också en tandborste som jag skulle börja använda på insidan allra helst, men överallt annars också. När han var sövd så hade jag tidigare sagt åt dom att passa på att rycka hår ur öronen på honom, har haft det så svårt att komma åt längst ner i örat. Fick även droppar för öronen...
 
Är såååå glad att ha min älskade Kuro hemma igen.....
 
Kuro hemma igen och matte är sååååå glad!
 
 
Kuros fina bandage med hjärta på och allt.....
 
 
Alla medicineringar....
 
 
Sammanlagt så gick detta kalas på 4278,52 sköna kronor. Tur han är försäkrad ;)
 
 
Spara
Allt om hundar | | Kommentera |

Kuro har svullen nos

På torsdagskväll när Jocke var ute med Kuro så hade han hoppat till när han snusade i vid vägrenen, igår så var det en geting som surrade runt omkring oss när vi var på stan.
 
Igår kväll så var han lite svullen på höger sida av nosen och nu i morse så var han ordentligt svullen och ögat kisade han med. Han ser inte ut att ha ont när jag tar där men han är lite loj och sover mest.
 
Ringde jourhavande veterinär för att kolla med henne vad hon tyckte jag skulle göra - hon ville att jag skulle komma in och visa upp honom genom att ögat också var svullet. Sagt och gjort - in i bilen och iväg till veterinären.
 
Hon tittade på honom och hittade inget bett på nosen och hon trodde att det var en tand som spökade för honom. Än fast hon petade på tänderna så reagerade han inget alls.....hmmmmm? Hon sa att alla tecken han hade så var det troligtvis en tand, men hon kunde inte se vilken. Hade det varit ett bett så borde svullnaden gå ner och inte bli värre som det nu blivit för Kuro.
 
Hon tyckte att jag skulle komma in med honom 08:00 på onsdags morgon för att göra en tandröntgen och utesluta att det inte är något med hans tänder. Det blev en sådan sen tid genom att veterinären som drar tänder inte kunde förrän dess. Det  är inte bra om man måste söva ner honom på måndag för att söva ner honom igen om det nu skulle måste dras en tand på honom....Suck!!!
 
Han fick en antiinflammatorisk spruta och smärtstillande och så skulle jag få åka in och hämta ut ett recept i morgon...
 
Stackar lilla gubben!
 
Hon lyssnade också på hjärta och lungor och de var helt ok.....hon tog febern på honom också och han hade 39 grader (hon sa att hundar ligger mellan 38-39)
 
 
 
Kolla Kuros svullna nos....stackarn!
 
 
 
Floragränd....
 
 
 
Inne i väntrummet
 
 
 
Denna petade hon med inne i munnen på Kuro...det började att blöda :(
 
Spara
Allt om hundar | | Kommentera |

Baloo och Tindra

Var ut till Järved idag till Jockes föräldrar - det är dags att finstycka älg! Vi hann inte hjälpa till så mycket.....de var snabba idag!
 
Christer och Aida var där med sina små voffsingar....och jag kunde inte låta bli att fota (som vanligt).
 
Royce blev störtkär i Tindra...så han fick sitta i koppel. Kuro han brydde sig inte alls i någon av hundarna....han ville bara ut på ballkongen och spana efter katter. Hur kan en så liten hund som Royce vara så ooootroligt hormonstinn? Han ger sig inte...det är väl reptilhjärnan som tagit över vid sådana tillfällen skulle jag tro. Han vill inte ge sig......någonsin verkar det som!
 
 
 Lilla Tindra (ca. 7 månader)
 
 
Baloo (Jag tror han ska vara lika gammal som Kuro - alltså på sitt sjätte år. Han är otroligt brun för att ha så många år på nacken)
 
Baloo och Royce tittar på Tindra (som sitter i Christers knä)
 
 Kuro och Royce ute på ballkongen - Kuro spanar efter katter och Royce har stenkoll på Tindra...
 
 
Kuro....spanar!
 
Tindra...
 
.....sötnosen!
 
Royce....kan inte släppa denna ljuvliga tös med blicken ;)
 
...alla små (nästan på samma bild)
 
 Love <3
 
Spara
Pudlar | | Kommentera |
Upp