}
(17 tim 0 min)
 
Tears klippa är en urgammal och ointaglig borg i staden Tear. I hjärtat av denna borg förvaras Callandor, det märkliga vapen som liknar ett svärd med är en koncentration av Kraften. Legenden säger att endast Draken kan använda detta vapen. Rand al´Thor har utropats till Draken återfödd. Han försöker ta sig fram till Tear och Callandor för att utröna om detta stämmer. I Tar Valon, aes sedaiernas stad, har det uppdagats att Ba´alzamon, ondskans herre, har inilterat i form av svarta ajah, en hemlig grupp aes sedaier som försvurit sig åt honom. Nu har tretton svarta ajah givit sig iväg från staden för att krossa Draken återfödd. Tretton är det antal aes sedaier som krävs för att binda och släcka Kraften. Egwene, Elayne och Nynaeve följer efter för att försöka sätta stopp för deras planer. Endast Rand al´Thor, Draken återfödd, kan förhindra att Ba´alzamon gör sig till herre över hela världen, närde sista låsen på hans fängelse brister.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Man är nästan helt slut efter varje bok....den öser på från början till slut och det händer saker hela tiden.
 
Rand försöker ta sig till Tear för att en gång för alla kolla om han verkligen är Draken återfödd. För att veta det så måste han ta sig in i den gamla ointagliga borgen som finns där....inne i den klipphjärtat så finns Callandor, ett svärd som ser ut att vara av kristall. Det är bara Draken som kan ta den....bara Rand!
 
I Tar Valon finns Egwene, Elayne och Nynaeve....där har det skett ett mord. Det visar sig att 13 stycken svarta aes sadaier har rymt från Tar Valon. Egwene får en drömring av den belästa aes sedaien, för att de tror att hon är en drömmare. De får även ett hemligt uppdrag av den Ammyrlintronade....att ta reda på vad de 13 är ute efter. Jakten på dessa 13 tar de tre kvinnorna till Tear.
 
På outgrundliga vägar så leder både Mat och Perrin steg också till Tear....ska de äntligen återförenas!
 
Testade en annan promenad i skogen idag...jag och Maya. Men, det var lika blött som de andra stigarna vi gått på tidigare. Nu har vi bara några skogsstigar kvar att testa, men de är lite längre bort så det får bli en senare utflykt.
 
Solen sken när vi gick, men det hann mulna på innan vi kom hem igen...det är bara några plussgrader ute och det känns i luften. Kallt och friskt....helt underbart enligt min mening. I morse när jag åkte hem från jobbet var det bara 1 plussgrad ute.....brrrr....och det var vitt på tomten av frost.
 
 
 
Nu går vi!  Vi gick in vid 90 skylten lite längre fram och nu testar vi på en annan stig att följa. Det är så skönt att kunna ha henne lös i skogen, hon håller riktigt bra koll på vart jag är hela tiden - imga större utsvävningar från hennes sida.

 
 
....och vi kom ut igen en liten bit nedanför vårt hus! Home Sweet Home...
 
 

17 oktober 2017

Eltel

Vårt hus

Idag på eftermiddagen upptäckte jag att det stod en buss och en bil på vår infart...det stod Eltel på bilarna. Såg då att en av de fyra männen kom in på vår gård. Vad är detta hann jag tänka? Killlen jag öppnade för sa på knagglig engelska att han skulle installera fibern. Vad annat än öppna för honom....hmmm! Maya blev glad som vanligt, men inte lika glad som när förra killen var här som blåste in fibern. Hon kanske kände att han inte gillade hundar....kan man lita på en sådan?
 
De hade lovat att ringa innan, genom att jag jobbar natt och sover på dagarna. Ingen har ringt!  Men, nu hade de tur att jag varit hemma sjuk och var vaken....
 
 
 
Nu när kan kopplat in så sa han att vi måste ringa Öviks Energi för att få ut en som ska installera fibern till dator/tv/telefoni...så än är det inte slut på besök med andra ord. Undra när det kommer att ske då? Suck....man vill ju att allt skulle vara klart nu!
 
 
 
Frågade honom vart han kom ifrån för land och han tittade konstigt på mig och sa sedan - Litauen! Varför i hela världen anställer Eltel folk från Litauen...finns det inga vanliga svenskar som behöver dessa jobb? Men, det klart....de är säkert mycket billigare arbetskraft...suck! Tänker på vår 80 åriga grannar...hur duktig är de på engelska? De var i deras hus och installerade också, men deras kopplingsdosa verkar sitta på utsidan.
 
(bilden kommer från denna sida)
 
Sådana här gånger önskar jag att Jocke hade varit hemma...han är betydligt duktigare på engelska än mig + att killen inte heller var bra på engelska. Men, han frågade mig om jag hade några mer frågor....what....vad ska jag fråga då? Nä...jag menar No...sa jag, får be gubben min ringa Öviks Energi och kolla....suck! Jisses vad jag får tunghäfta när jag ska prata engelska - helst när man inte alls var förbreredd på att tala ett annat språk. Han måste ha tyckt att jag var superknepig....
 
Men, tack och lov har de åkt iväg nu och nu ska jag försöka sova en stund innan nattens arbete!