Sommardöden

(12 tim 48 min)
 
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten  sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park.  Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.
 
Boken får en stark 2:a av mig! Även i denna bok (precis som i den förra Midvinterblod) så talar de döda, än fast ingen hör dem....jobbigt tycker jag. Själva historien är spännande och annorlunda, men detta är den andra boken som de döda talar...ska alla böcker i denna serie ha detsamma i sig tro? Det är 10 böcker i denna serie. Har redan laddat ner del 3 och 4.....så jag ska även ge dem en chans, men om de döda fortsätter tala så blir bok 4 den sista...
 
Boken handlar om Malin Fors och hennes kollegor på polisstationen i Linköping.
 
En flicka hittas i en park och hon är alldeles söndertrasad och helt naken...och hon minns ingenting. Detta blir inte lätt inser Malin snabbt. Men, en kort tid efter detta så hittar en hund en annan flicka som är nedgrävd vid en badplats....död. Nu är det en seriemördare som de måste få tag i...det lyfter varje sten i hela Linköping, men hittar ingenting alls. När Malins egen dotter försvinner....ja, då ökar spänningen ett snäpp.
 
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Härligt ute...

Klockan är 15:00 och det är -2 grader. Solen skiner fortfarande och det är alldeles underbart ute. Det är så härligt när det blir ljusare och ljusare ute för varje dag nu. Snart har denna månad gått och vi kommer allt närmare att få hämta ut Sara från sin vinterförvaring...längtar!
 
Var ut en promenad med hundarna - en kortare promenad genom att Royce haltar så. Kuro fick springa lös ute på lägdan istället.
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Mäktigt på himlen ikväll...

Var ut med hundarna strax efter 16:00 ikväll (-1 grad) och det var fortfarande ljust - ett rosaskimmrande underbart ljus. Nu är vi verkligen på väg mot ljusare tider....så otroligt underbart.
 
Passade på att gå ut när Oopsies var inne i ugnen.....
 
 
När jag kom hem så fixade jag mat till mig och hundarna - till mig och Jockes matdosa belv det ikväll Skink Wraps...
 
Nä, nu ska jag lägga mig och vila en liten stund innan jag åker ivägg till Järved med hundarna och sedan på jobbet....
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp