Avslappning

 
(27/2-14)
 
Jag bara älskar "mitt" badkar. Är så otroligt glad att vi valde ett badkar istället för dusch - badkar är sååååå mycket mysigare.
 
I badkaret så får man avslappning, meditation, värme.....bara underbart helt enkelt! I badkaret så njuter man i fulla drag....badskum och tända ljus.
 
 
Mys på hög nivå!
 
 
 
 
Ljusterapi ;)
 
 
Efter ett avslappnande bad sover man som en prinsessa.....
 
Spara
Hälsa & Välmående | | Kommentera |

Röd måne - Elisabet Nemert

 
(26/2-14)
 
(14 tim 36 min)
 
Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.
 
Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga. Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdomar har också kraft att framkalla det  som är ont. Och straffet för trolldom är döden.
 
När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt. I röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning  och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv.
 
 
Jag bara älskar att läsa om böcker från 1600-talet och framåt - det berör mig starkt på något sätt. Att det handlar om häxkonst, bål och nitiskt kristendom - gör det hela mycket bättre!
 
Älskar denna bok - ville inte att den skulle ta slut! Finns det någon fortsättning - någon som vet?
 
Boken handlar i alla fall om Ingrid och Tindra och deras läkekunskaper genom örter och genom Indras händer. Att de måste hålla saker och till hemliga - vissa ansåg att Indra var en bortbyting och djävulens avkomma. Synen folka hade på häxeri, trolldom, läkeörter m.m. är otroligt tragiskt. Helst när de hade små pojkar som stod utanför kyrkan på söndagar och pekade ut kvinnor som häxor. Känner sån avsmak för dessa människor och de som trångsynta trodde på det som blivit sagt. Än om kvinnorna nekade så var det ingen som trodde på dom, det var detta som hände med Indras mamma Ingrid. Hon blev utpekad och dömd att brinna på bål, genom att hennes svägerska ville åt hennes gård (det var svägerskan som talat om för pojken att Ingrid var häxa).
 
I Stockholm börjar Indra att hjälpa allt från fattiga till drottning - med hennes händer och örter! Hennes rättframma sätt och vänlighet är underbart att höra om - hur hon hjälper till på ett sätt som alla borde göra. Indra är en otrolig stark kvinna som verkligen tror på sina ideal och har klara mål i livet....underbar kvinna!
 
En otrolig bra bok som får en stark 5:a av mig! 
 
 
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Vackert

 
Spara
Allt om hundar | | Kommentera |
Upp