Hypnotisören - Lars Kepler

 
 
 
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen. Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
 
Sonen svävar in och ut ur medvetenlöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Jonna Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hyptotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
 
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obeveklingt sin början.
 
 
Den här boken var så bra, den får en stark 4:a av mig.
 
Redan från början blir boken spännande och är svår att lägga ifrån sig. Redan från början i boken så får man reda på vem mördaren är (en av dom), det var verkligen ett annorlunda sätt att skriva på. Boken handlar mest om Erik och hans familj och allt som händer runt omkring i deras liv och polisen Jonna är med dem från början till slut.
 
Allt började med att Erik hypnotiserade en 15-årig pojke och genom detta helt otippat får reda på vem mördaren är. Efter det så kidnappas Erik och hans frus son, som lider av blödarsjuka. En spännande jakt från början till slut på att få tag i både mördare och kidnappare... LÄS DEN!
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Bok rea

 
(25/2-13)
 
Bok rean har startat idag. Underbart!
 
Vi var förbi Coop och passade på att köpa lite böcker när vi ändå var där och handlade. Hittade några stycken, men ska nog försöka mig in på stan och kolla om jag hittar några till där...kanske på torsag när jag vaknar.
 
Håller på att läsa en bok som jag lånat av Jockes mamma just nu - men längtar redan att få ta tag i denna bokstapel....
 
 
 
Här är dagens inköp iallafall...
Allmänt | | Kommentera |

Halkskydd i trappen

 
Igår kväll som ramlade Royce utför trappen. Han har så otroligt svårt att gå i trappen precis där trappen svänger. Han stannar till för att justera sin steglängd och spänner sig så att han halkar. Han har alltid gjort så, men han har aldrig ramlat förr.
 
Jocke sa att han redan var upp och hörde hur han ramlade. Han skyndade sig ner för att kolla hur det gick för honom, då står han längst ner i trappen och viftar på svansen med sin älskade "älg" i munnen. När Jocke skulle fösöka få upp honom senare så gnällde han precis när han kom till kurvan i trappen.
 
Idag efter jobbet så var Jocke och köpte självhäftande remsor av halkskydd som vi satt upp i trappen....allt för lilla Royces skull.
 
 
 
 
Mäter upp remsorna...
 
 
 
Jocke håller på att klistra fast halskyddet/remsorna.
 
 
 
Vi provade först med två stycken remsor, men han gnällde och var fortfarande väldigt osäker. Han sätter framtassen längre fram än vad vi trodde så nu har vi tre stycken. Han gnäller till lite fortfarande, men han går iallafall i trappen igen. Underbart!
 
 
 
Royce fick gå upp och ner...flera gånger. Så tillslut så insåg han att han inte skulle halka igen, men han är fortfarande väldigt stel i kroppen när han ska upp.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp