Ole dole

 
(9 h 11 min)
 
Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetlöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakleklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt med när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
 
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och får leva. Därefter bryts samtalet. Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter. Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; flera par försvinner - arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma ultimatum. En får leva. En får dö.
 
Kriminalkommisarien Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helene är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge upplopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas. När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana.
 
Huvva vilken hemsk bok - en riktig otäck rysare. Boken får en 3:a av mig!
 
Tänk att vi fångad av någon galning tillsammans med din man, dotter eller mamma och får ett ultimatum att den som fångat dig. Skjuta den andra och själv överleva eller dö båda två i svält....fy vad hemskt!
 
Boken handlar om Helen, en kommisarie som får en seriemördare på halsen. Nu försöker de alla finna denna mördare som visas vara en kvinna. Efter ett antal mord så försår Helen tillslut att alla dessa mord har en koppling till henne...
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |

Alla helgons dag...

Jag och Jocke var förbi mina mor- och farföräldrars gravar ikväll och tände ljus. De fick varsin röd lykta och de var så fint när de var tända. Det var rätt många som redan varit och satt ljus på deras anhörigas gravar, än fast den rätta dagen är i morgon. Det var både mystiskt och vackert på samma gång...
 
Alltid i mitt hjärta
 
 
Mormor & Morfar
 
 
Farmor & Farfar
 
 
 
 

Halloween - Alla helgons afton

 

I anglosaxiska länder motsvaras Alla helgons afton (dagen före Alla helgons dag) snarast av Halloween – en förvrängning av det ursprungliga All Hallows' Eve (alla helgons afton). Seden att tända ljus på gravarna i allhelgonatid växte i Sverige fram mot slutet av 1800-talet. I äldre tradition tändes gravljus mest på julafton, en sed som levde kvar in på 1940-talet.[3] Traditionellt firas Halloween alltid den 31 oktober, med andra ord en fast högtid som jul- och nyårshögtiderna också är. Traditionellt firas i Sverige Alla helgons afton och Alla helgons dag med högtidlighållandet av döda släktingars minne genom att besöka och utsmycka deras gravar.[4][5]

 
Spara
Allmänt | | Kommentera |

Halloween

Nu är det Halloween igen  och dags för att fixa den årliga pumpan. Förra året så var Izabell med och hjälpte till att karva ur pumpan - men, i år har jag gjort det alldeles själv. Första gången jag gjort detta och förhoppningvis så kommer utseendet bli bättre och bättre för varje år som kommer :)
 
Gröpa ur....geggigt jobb
 
 
Klart...hahhaha!  Hoppas den kommer att se kusligare ut med ljus...i mörkret :)
 
 
Kuro undrar vad jag tagit fram för ny leksak....neeejjj Kuro inte röra!
 
 
Lite mer spooky nu i mörkret...pust!
 
 
Pumpkinhead har fått lite plommon - måste ju ha lite mat...eller hur?
 
 
Spara
Allmänt | | En kommentar |
Upp