Tvättat bort Mayas resdamm...

Inte en dag försent.....nu har Maya åkt i badet.
 
Jag har inte orkat tidigare (vi kom hem på lördagkväll).....det har ju varit så varmt. Men, nu så har jag äntligen tagit mig i kragen och gått ner till källaren och tvättat bort resdammet Maya har i sin päls - hon har ju trots allt också varit i fem olika länder (sex om man räknar med Sverige). Oj, så mycket pälsen vuxit på henne på bara tre veckor, det märks mest på hennes nos och tassar.
 
 
Torr och fluffig....nu ska det rakas, klippas både päls och klor!
 
 
Klart.....
 
 
Nu ska det bli bus på gården.....springa bort lite lös päls och få sträcka ut benen! Nu är Maya glad igen...hahaha!
 
 
Det är en sådan underbar och härlig känsla med en ren och klippt/rakad PUDEL....inga tovor och luktar så gott. Så länge det varar förstås....hahaha. Men, klipprummet och badbaljan finns ju fortfarande kvar, likså så sax och rakapparater....
 
 
Maya | | Kommentera |

Mot Danmark

Måndag, 9 juli 2018
 
Vid 09:30 begav vi oss mor Danmark + någon fikastopp efter vägen såklart. Vi har som vana att köra i två timmar, stanna och sträcka på oss och låta Maya också få komma ut och kissa och sträcka på alla sina ben....
 
 
Nu så.....håller vi tungan rätt i munnen! Genom tullen....och vi fick betala broavgiften för att köra över Öresundsbron på 1178 kronor och sedan vinkde de bara förbi oss. Ingen koll alla varken på oss eller Maya....snopet! Fattar ni vilka pengar de som har bron måste dra in varje dag.....det var en strid ström hela tiden av bilister (lastbilar, bilar, husbilar, motorcyklar), av olika slag. Vi fick också betala förr oss på en anna bro - Stora Beltbron över till Fyn där campingen ligger, den lilla turen kostade 475 kronor.
 
Men det var riktigt häftigt att åka över den...den var ju hur lång som helst + en överraskning på slutet av bron - en lång tunnel som gick under vattnet.....det blev så kallt inne i husbilen då.
 
Nu börjar ÄVENTYRET!
 
 
Nu är vi framme på Grønnehave Strancamping....som ligger i Nyborg, det är så fint här! Denna camping får 5 stjärnor av mig, det var så rent och fint + att man kunde gå ner till stranden och bara njuta. Men, oj så den var dyr, 350 sek/dygn.....men WiFi ingår...hahahah.
 
Först blir det mat...enkelt ska det va - vi är alla superhungriga.....och så något gott till kocken - ost, kex och vin medan korven steks!
 

 
Sedan blir det obligatoriska genomgången utav morgondagens rutt - som denna gång ska ta oss in i Tyskland.
 
 
Efter vi fixat morgondagens rutt, så gick vi alla ner till vattnet och bara njöt.....riktigt fint var det!
 
 
Tillbaka till campingen och ta det lugnt en stund innan det är dags att sova...
 
 
Husbil & Semester | | Kommentera |

Date med dotra mi...

Idag vid 10:00 hade jag en date med Izabell....har ju inte sett henne på evigheter känns det som och imorgon åker hon och Patrik till Prag några dagar. Måse ju passa på att träffa henne, helst medan vi båda har semester...
 
Vi började med att käka frukost på Espresso House.....alltid lika gott!
 
 
 
Sedan började jakten på ett par skor till Izabell....hon hittade tillslut ett par på Din Sko på Gallerian.
 
 
Jag fick syn på en pudel i samma färg som Maya (black & tan),.....då måste jag ju bara gå dit och prata med dom. Men, det visade sig vara en familj från Holland...tur man hunnit slipa på sina engelska kunskaper nu under semestertrippen vi haft i Europa....hahahah. Det var en tik som var ca 2 år gammal och frun i familjen sa hon tappat färgen mer och mer och att de inte är så vanliga (de hade två svarta dvärgpudlar också). Fick inte så bra bild på lilla voffsingen, så håll till godo.
 
 
Mjukglass....mums!
 
 
Örnparken och den andra (som jag äldrig lär mig namnet på)....mittimellanparken!
 
 
Hua, så det är varmt! Maya fick också lite lyx i denna värme när jag kom hem - isvatten!
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp