Vilket härligt väder

Solen skiner och det är bara -2 grader ute.....sicket härligt väder. Det är sådana här dagar som man skulle vilja vara ute hela tiden och bara mysa.....allra helst med en öppen eld och lite gott att grilla + en apelsin. Till och med småfåglarna njuter och sjunger en vacker serenad.....och jag känner riktiga vårkänslor så här i slutet av januari.
 
 
Ingen eld, grillning eller apelsin blir det.....men en härlig promenad med hundarna blir det absolut. Det är lite besvärligt med de vanliga kopplen, de liksom trasslar in sig mer på något sätt. Jag gillar verkligen rullkopplen, men genom att Kira (helst) inte ska vara ute och plumsa i snön och skada sporren som läkt så fint. Båda hundarna tittar på mig med stora ögon när de inte kan göra som de brukar göra.....som att tex spåra alla djurspåren som syns i snön.
 
 
Det är spår efter djur i snön i stort sett överallt och jag tycker det är så vackert. Den vita orörda snön och så ett virrvarv av djurspår....som ett alldeles eget konstverk. Tänk, att på sommaren så finns det lika många djur i rörelse, men man ser aldrig deras spår (förutom bajshögarna). Vi har väldigt mycket räv i år och en eller två har till och med tagit sig in i våran inhängnad på gården.....väldigt spännande tyckte hundarna.
 
 
Hemma igen och de fick springa lösa en liten stund på vår infart och sträcka ut sin lekamen en stund. Kira var det full fart på....det måste nog kännas bättre nu för henne och att hon inte har lika ont längre. Men, hon är fortfarande inte så sugen på att busa med Maya.....till hennes förtret. Det kanske var i ett sådant sammanhang som Kira gjorde illa sin sporre......vem vet.
 
Snö har vi så det räcker och blir över.....och jag vill verkligen ha vår nu. Kan man inte snabbspola fram månaderna till slutet på mars? Jag vet av egen erfarenthet att i minst tre-fyra månader till kan det komma snö.....och jag som vill ha vår nu. När man ser "vänner" på FB som lägger ut bilder på blommor som är på väg upp i rabatterna så får jag en sådan vårfeber. Det är sådana gånger som man verkligen inser hur avlångt vårat Sverige egetligen är....
 
 
Jag tycker verkligen om vintern.....men, jag gillar våren mer!
 
Visa fler inlägg