Moln.....

Grå, vita, oranga moln på himlen ikväll.....så vackert! Undra om det kommer att börja regna av de grå molnen eller om de kommer att blåsa förbi oss under natten? Jag hoppas på uppehåll och sol....men, vacker är det hur som helst!
 
 
God natt!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Möte och spruta

Har sedan tid tillbaka bokat en tid för Mayas rabiesspruta idag klockan 15:00.....en spruta som hon måste ha för att kunna åka utomlands. Men, typiskt nog så hade företaget bestämt att vi skulle ha en utbildning i hörsel och buller idag klockan 14:00 till 14:45. Jag går egentligen på ledighet torsdag morgon, men som sagt var.....
 
Fick lov att åka och lämna Maya hos mina föräldrar och de skulle möta mig på Reginas med Maya och jag skulle snabbt som attan försöka hinna till Reginas innan klockan 15:00 - jag har alltså 15 minuter på mig!
 
Först mötet på jobbet....
 
 
.....sedan mötet var klart så var det snabbt in i bilen och åka mot stan!
 
 
Jag hann......och var där strax före 15:00.
 
 
Mamma satt redan inne på Reginas och väntade på oss och Maya skulle vägas och kollas att chippnummret stämde. Maya väger exakt 6 kilo nu.....stora damen!
 
 
Nu går vi in till ett rum och veterinären kommer och ska ge henne en rabiesspruta. Det måste vara en veterinär som gör detta, genom att det ska skrivas in i Mayas EU-pass.....därför har jag fått lov att boka in en tid. Maya reagerade inte alls på sprutan, men ville inte alls smaka på deras "nyttiga" hundgodis, dem spottade hon bara ut.
 
Veterinären sa att hon tyckte att jag skulle avmaska Maya innan vi reser in i Sverige igen - hon tyckte att jag skulle köpa med mig Milbemax. Just denna avmaskningstablett är för bandmask, rundmask och veterinären sa att den även tar hjärtmask. Jag skulle ge tabletten 24 timmar innan jag åkte in i Sverige igen och ge henne en avmaskningstablett igen när vi kommit hem igen.
 
 
Hundgodiset vid receptionen var så mycket godare tyckte Maya....hon åt med glatt humör. Mums!
 
 
Vi gick sedan in till Zoobutiken för att köpa mer hundmat och det blev också två smarta plastskålar som passar bra inför semetern och tuggben.
 
 
...och så de vackra äppelblommorna!
 
 
Maya | | Kommentera |

Omgiven av idioter.....

(8 tim 53 min)
 
Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirringen lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger - hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?
 
Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser - möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse - och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson.
 
Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen - dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.
 
Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer, och coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet.
 
Boken får en 5:a av mig! Riktigt intressant läsning/lyssning. Funderar på att köpa boken, för det verkar som om det finns vissa tester i den som jag inte kan göra genom att jag lyssnar på den. Jag undrar vad jag är för färg?
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Boken handlar om att få redskap om hur olika personligheter fungerar i olika situationer och även vad som kan trigga igång respetive färg - både positivt eller negativt. Jag började direkt analysera mina arbetskamrater och även min chef....började skratta för mig själv - det stämmer väldigt bra.
 
Läs den.....ni kommer se på era partners och arbetskamrater på ett helt anant sätt....
 
DISA heter färgtestet, men har inte lyckats hitta den än på "nätet".
 
Jag gjorde detta test - min färgpersonlighet från Baaam.
 
Jag blev gul.....hmmmmm!
 
Solgul: spontan och kreativ
 
Du lyser upp rummet när du kommer in i det. Du utstrålar värme och positiv energi, ler, söker ögonkontakt och sträcker fram handen eller ger en kram. Du är spontan och har lätt att få vänner. Andra människor ger dig energi och att berätta historier om sådant du upplevt älskar du – dina egna upplevelser blir bättre om du får dela dem med andra.

Du vill ha roligt, sätta guldkant på tillvaron men också göra världen bättre, du engagerar dig gärna mot orättvisor. Särskilt bra är det om andra ser allt bra du gör.

Du är nytänkande och kreativ och ofta konstnärlig. Du lever här och nu men drömmer om framtiden. Ibland tar du på dig mer än du hinner med eftersom du är en tidsoptimist, försök planera lite mer – och hålla dig till planerna – så slipper du bli stressad. Unna dig tid till att bara varva ner.

Jag tror nog att jag har stänk av grön och röd också.....

 

Böcker, film & musik | | Kommentera |
Upp