Tandborstning & bus

Borsta tänderna på hundarna är ett helt eget kapitel....phu. Det verkar vara så lätt, men icke sa nicke. Det är ju i stort sett omöjligt att komma åt de tänder som sitter längst bak i nederkäken....suck. De tänder jag menar är M2 och M3 i nederkäken. Men, vi kämpade på så gott det gick.....bättre att borstat än att inte ha gjort det alls! Det är nämligen M2 och M3 i höger nederkäke Kira fått dra bort + M3 i den vänstra nederkäken. Dessa tänder är enligt veterinären (vi går till), de absolut vanligaste tänderna en hund får dra bort. Inte undra på det....så svårt det är att komma åt de små rackarna....
 
Hur många utav er som läser detta och har hund.....borstar tänderna på dem?
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
 
Efter de varit duktiga med tandborstningen så fick de gå ut och busa en stund på gården....alltid lika populärt....hahahha.
 
 
Maya älskar att rulla sig i fjolårsgräset......suck. När hon rullat klart så känns det som om halva gräsmattan sitter kvar i hennes päls. Det är en himla tur att hon har en sådan bra päls att de mesta faktiskt ramlar av henne när hon skakar på sig efteråt....phu. Men, hade det varit Kira som gjort samma sak.....ja, då hade jag behövt borsta bort gräset varje gång. Kira har en betydligt mjukare päls som gör att grässtråna liksom tråcklar sig in på djupet. Det är ju nu en himla tur att det är Maya som är rullaren i familjen...hahhaha.