Rovfåglarnas tid

(12 tim 38 min)
 
När prästdottern Angelica Blake får ernjudandet att fökja med till Frankrike som sällskapsdam åt sin barndomsvän, grevedottern Diana, tvekar hon inte. Hon har alltid drömt om ett liv i adelns salonger. Men den verklighet hon möter i revolutionens Frankrike har föga att göra med hennes skira drömmar. Diana blir misshandlad av sin nyblivne make och hans far snärjer sina garn kring Angelica. Samtidigt accelererar skräckväldet under Robespierre och oron sprider sig ända till slottet i Polignac. Angelica dras in i en räcka av händelser som tvingar henne att omvärdera allt som hon dittills värdesatt och när väninnans liv är i fara måste hon agera. Hon förs av ödet till Paris, där även läkaren David Duchamp lever. Deras livsöden snuddar vid varandra ett flertal gånger, men de har en lång väg att vandra innan de är redo att mötas aniskte mot ansikte...
 
"Rovfåglarnas tid" är en oerhört spännande kärleksroman, men det är också en berättelse om mod, medkänsla och mänskligt växande.
 
Boken får en 5:a av mig!
 
Boken handlar om Angelica och hennes drömmar att komma upp sig i livet...att få bli en del av adeln med all den lyx det innebär. Hon är betagen och hänförd av detta liv och får ett erbjudande att följa med som hålldam till hennes barndomsvän Diana. Diana ska åka till Frankrike (från England) för att gifta sig med en man som hennes föräldrar bestämt åt henne. Angelica tevekade inte en sekund....hon skulle bara med - vad det än kostade henne.
 
Angelica får snabbt upp ögonen och inser att adeln inte är som hon tänkt sig....de är grymma och tänker bara på sig själv. Hennes vägar med en man som heter David har korsats flera gånger....deras öden vävs snart samman och de möts ansikte mot ansikte tillslut.