Cykelkorg till hunden

Har nu tittat på några cykelkorgar till Maya. Om vi åker ut på en cykeltur nu till våren/sommaren eller om cyklarna följer med på vår semester i husbilen så klarar ju inte hon att springa bredvid...ingen längre sträcka iallafall.
 
Denna har vi hemma.....en vagn som man fäster på cykeln och i den ligger min lilla änglahund Royce och man kan även skymta lite av min andra änglanhund Kuro. Den är alldeles för stor och klumpig att ta med sig på semstern....vill ha något nättare och enklare - som en helt vanlig cykelkorg för hundar.
 
 
 
Nu till de cykelkorgar jag hittat på nätet....vem verkar bäst?
 
Denna cykelkorg kommer från  Zooplus och ska hålla för en hund upp till 12 kilo. Det står så här om denna: "I denna cykelkorg är ditt husdjur i goda händer. Den säkra och stabila monteringen på kronröret fram med det nya monteringssystemet från firman Aumüller samt det stabila gallret ger er en optimal säkerhet på cykelturerna".
 
Passar garanterat på cykelns framram eftersom fästet behöver minimalt med plats - monteringsytan är bara 8 mm.
Positionen på ramen är individuellt justerbart i höjden.
Passar runda eller ovala ramar mellan 38 mm och 46 mm i diameter.
Enkel montering som inte skadar styret tack vare plastskydd på bygeln.
Absolut väderbeständig, mycket stabil och säker.
Snabb och enkel installation, få delar.
Kan bära upp till 12 kg.
Passar på mer än 90 % av alla gängse cykelramar tack vare det minimala platsbehovet (för mountainbikes: se sadelmontering).
 
Jag tycker det ser lite konstigt och osäkert ut när korgen är så lång framför cykeln....med det sår ju på annonsen att det är en Top Seller.....hmmmm.
 
Petworld har också en liknande cykelkorg - Trixie Cykelkorg och enligt produktfakta så ska den hålla för en hund mellan 0-10 kilo.
 
 
Ännu en cykelkorg från Zooplus - denna gång fäster man cykelkorgen på pakethållaren. Jag vet inte om Maya skulle gilla sitta bakom och inte se så mycket, men samtidigt så måste ju cykeln bli mer stabil än att ha den på styret...eller hur? Samtidigt har vi ju en vagn som man kan dra bakom cykeln, men den är alldeles för stor för lilla Maya....måste kanske skaffa en eller två hudnar till...hahhaha!
 
Så här står det om denna: "Lätthanterlig, bekväm cykelkorg som monteras på cykelns pakethållare, passar även på elcyklar. Made in Germany. För hundar upp till 10 kg".
 
I denna cykelkorg med plastöverdraget gallertak sitter din hund säkert. Den kvalitativa cykelkorgen flätas för hand av europeisk vide. Det stabila pakethållarfästet, som sitter fast i korgens botten, passar även på elektriska cyklar.
 
Säker montering på cykelns pakethållare.
Komplett med säkerhetsgaller.
Monteringssatsen sitter fast i korgens botten.
Max lastvikt 10 kg.
Galler och fästningsanordning.
Passar även för elcyklar.
 
 
Ännu en variant på cykelkorg från Zooplus - denna gång utan galler och hunden får inte väga mer än 7 kilo. Jag vet inte om det är dumt att köpa en sådan när Maya väger nästan 6 kilo....1 kilos marginal är inte så mycket...eller?
 
Det står så här om denna cykelkorg: "Med cykelkorgen Friends on Tour de Luxe kan du ta med din fyrbente partner överallt. Den stabila korgen kan nämligen användas både som transportmöjlighet på cykeln och som axelväska. Sidoväggarna och botten är vadderade, så hunden har det bekvämt under färden.

Friends on Tour de Luxe är tillverkad av tålig nylon, är enkel att montera och sitter stabilt på styret. Eftersom fästet är fastmonterat på styret behöver du bara ta av och sätta på korgen. Korgen har reflekterande sömmar runtom för god synlighet i skymningen.

För att förhindra ditt husdjur hoppar ut har korgen försetts med ett säkerhetskoppel med en karbinhake som sätts fast i hundens halsband. På sidorna och framsidan av korgen finns praktiska fickor som stängs med en dragkedja/magnetknapp. Där har du har gott om utrymme för allt nödvändigt".

Cykelkorg och väska i ett
Kan belastas med upp till 7 kg
Passar cykelstyren med Ø 22-29 mm
Material: nylon
Hård ram för stabilitet
Sidorna och botten är vadderade
Gott om utrymme med stängbara sidofickor
Stabil montering på styret
Kan användas som väska, utan ombyggnad
Med steglöst justerbar axelrem
Med säkerhetslina
Reflekterande bård
 
Undra hur det är att bära den som väska? Den ser lite klumpig ut som en sådan....men, vad vet jag - har ju inte testat den. Men, måste hålla med att den ser väldigt behädlig ut och att man kan sätta fast hunden så att den inte kan hoppa ut är ju en självklarhet kan man tycka....
 
VetZoo har också en liknande cykelkorg - som också är tillverkad för hundar upp till 7 kilo....de skiljer sig bara till färgen så vitt jag kan se. (Cyklekorgen heter då Trixie Transportväska/Cykelkorg).
 
 
Hittade en annan cykelkorg av nylon som man fäster på pakethållaren....men.....åter igen - hunden får titta bakåt hela cykelturen.
 
Den finns på Zoo och heter Trixie Biker Bag och så här står det om denna: "Cykelväska från Trixie som är tillverkad med en slitstark polyester som monteras lätt på pakethållaren. Cykelväskan kan även användas som en vanlig transportväska då den har handtag upptill. Nätmaterialet upp till på väskan förser djuret med en god luftcirkulation samt att den ger ett extra skydd till ditt djur. I väskan så finns det ett integrerat koppel som ser till så att djuret inte kan hoppa ur väskan.

Cykelväskan har även reflexband runt den så det är lätt att se den i mörker samt att den är vadderad med fleece".

Denna cykelkorg tillåter hundar upp till 8 kilo....
 
 
Hittade en till som var lite mer spejsad enligt mig....det klart myggorna kommer ju inte åt den och den verkar ju kunna se igenom nylonätet också...Än en gång en cykelkorg för pakethållaren som säljs av Sea Hund & Katt - det enda som står om den är att hunden kan väga upp till 8 kilo.
 
 
 
Och så lite galnare varianter på hur man kan transportera sin hund på cykeln....
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Ja, det finns en hel där ute...vissa lite mer annorlunda än andra. Jag vet faktiskt inte vilken av dessa som Maya skulle gilla bäst och vilken som känns tryggast att ha på cykeln utan att göra den ostabil. Bara tanken att ramla med cykeln när hunden är fastspänd i en cykelkorg gör mig alldeles svettig och torr i munnen på samma gång....
 
Vad har nu för cykelkorgar till era hundar?
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Hur bred kan pakethållaren på cykeln vara?

Svar: Ja, vet inte på rak arm....men, skulle tro ca 15 cm. Samtidigt beror det ju också på vilken cykel man har 😀
CARINA WESTIN