Vänd dig inte om

(12 tim 15 min)
 
En gång var Beckomberga ett av Europas största mentalsjukhus. Nu har spåren av det förflutna suddats ut och exklusiva bostäder byggs i den gamla parken. Svante Levander är en av dem som flyttar in i idyllen, tillsammans med sin nya kärlek. På väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Eva, hans före detta hustru, har följt efter honom den kvällen och grips, mistänkt för mord. Bara en person kan vittna om vad som hände, en utländsk kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är spårlöst försvunnen. När några pojkar finenr rester av mänskliga kroppar i närheten av mordplatsen exploderar rädslan. Det förflutna visar sig vara närmare än någon kunnat tro.
 
Boken får en stark 3:a av mig!
 
Boken handlar om Eva och att hon fortfarande har känslor för sin exkmake Svante. Hon ringer, sms:ar, står utanför hans nya hus och förföljer honom. Just denna kväll ser hon sin exmake lämna huset och hon bestämmer sig för att följa efter honom. Det blir ingen rolig konfrontation dem emellan....Svante skriker och vill ha bort henne från hans liv. Men, Eva ger sig inte! Plötsligt så känner Eva ett slag mot huvudet och ramlar handlöst ner på asfalten, när hon vaknar ligger hennes exmake ner död.
 
Nu börjar jakten på Svantes mördare och Eva blir misstänkt för mord och får sitta i häktet. Hon vet att det finns en enda människa som kan hjälpa henne ur denna knipa.....och det är en tiggerska som satt utanför affären Svante handlade - inte långt ifrån där mordet skedde. Hur ska de hitta henne?
 
Samtidigt så hittar ett gäng grabbar skelettdelar av människor nedgrävda i en grop i skogen intill där de bor. Är det mentalpatienter från Beckomberga som ligger där?
 
Böcker, film & musik | |
Upp