Snöröjningen och vår gård...

Blir så arg på snöröjningen.....hur fort kör dom förbi vårt hus egentligen? Den senaste svängen de var ute så har de slungat in stora isklumpar in på vår gård. Vårt tomtgräns ligger väldigt nära vägen (inte så skoj alla gånger), det är ca 3 meter från vägen som vår granhäck. Vår tomt är så att säga högre än själva vägen...trots det så har isklumparna slungats in ca 3-4 meter på tomten...grrrr! Det är så fult.....
 
 
 
Det är riktigt stora isklumpar som hamnat inne på vår gård + att många är fulla av grus också...
 
 
 
Här i hörnet hade jag velat skaffa ett litet växthus, men det känns som om det skulle blir krossade rutor på den så fort det blev vinter. Detta är inte första gången vi får isklumpar inskjutna på vår gård. Jag tror inte vi behöver något bygglov för ett växthus, samtidigt så är det ju bara vägen som är grannen. I Villaägarna står det att man måste bygga 4,5 meter ifrån tomtgränsen eller kommunal mark (och dit räknas nog vägen in), och att ett växthus räknas in i samma regler som en friggebod. Kontentan av detta är att vi inte kan sätta upp ett växthus i det hörnet...problemet löst....hmmm.
 
 
 
När vi har fixat vår grillplats....så känns det som om det skulle kunna vara fara för vårat liv om vi skulle sitta vid brasan när snöröjarna gasar förbi vårt hus. Måste vi flytta på grillkonan tro? Men, samtidigt så är man troligast inte ute och grillar när de är i farten.....förhoppningsvis. Men, trots det så kan de ju ändå slunga sönder de saker som vi kommer att ha där nästa vinter (förhoppningsvis)....som tex grillgaller, sittplaster m.m. Om något skulle bli förstört...vart vänder man sig då?
 
 
 
Nä...nu över till den mer roliga delen av inlägget.....nämligen solen och Maya! Dessa två saker kan verkligen få mig på bra humör igen....hahahah.