}
(30 tim 1 min)
 
Hätska inbördesstrider bryter ut i Tar Valon och ledaren, den kloka och visdynta Siuan Sanche, avsätts, släcks och kastas i fängelse. Därmed har Ondskans herre vunnit en stor seger. Oro och krig har också nått det fridfulla Tufloden där en massinvation av trollocker hotar denna rest av Maneteherens stolta folk och rike. Samtidigt anländer det en massiv skara av Vitrockarna, Ljusets söner, i sin jakt på Rand, Mat och Perrin, som de anser vara farliga mörkvänner. Men sih själva ovetande leds Ljusets söner av en av den Ondes farligaste agenter, som för sina egna syften också r på jakt efter de tre. Men aielfolket gör sig redo att ta upp kampen mot ondskan och i spetsen för dem står Rand, nu erkänd som den anförare profetiorna har bebådat. Baálzamons varsaller kastar fram trollocktrupper och fasansfulla draghkar för att utplåna Rand och hans folk. I alla länder ökar den Ondes makt och inflytande inför hans befrielse, som sker den dag då det sista sigillet brister.
 
Boken får fortfarande bara en 3:a av mig!
 
Boken handlar om Rand, Mat och Perrin. Rand och Mat ger sig ut i öknet tillsammans med ailkrigarna för att samla alla klaner....där ska Rand bli en gång för alla erkänd som Draken återfödd....som det står i profetiorna. Vägen dit är allt annat än enkel och de stöter hela tiden på Ondskans hantlangare och Rand för också sin egen kamp om att kunna kontrollera kraften inom honom.
 
Samtidigt så pågår en stor strid i Tufloden, där alla tre kommer i från. Perrin tar sig dit och leder sitt folk till strid mot trollockerna , som har vällt in i tusentals genom stenportarna....
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress