}
Varit på kolla på min stomi idag....suck! Visst går det bättre och bättre, men åh vad jag längtar tills den är borta. Det är viktigt att hålla koll på att självaste stomipåsen har rätt mått runt självaste stomin jag har på magen. Klipper man för stort, ja...då läker det bajs på huden och den blir röd och irriterad. Sköterskan tyckte att jag var lite röd på skinnet och hon ville att jag skulle börja med packningsringarna som skonar skinnet runt själva stomin. Jag fick med mig några hem och så skulle hon skriva en remiss till mig på flera sådana.
 
 
Jag har också fått gummipackningar och en slags silikonpasta som jag kan ha runt själva stomin. Men, dessa ringar är så himla lätt att göra för stora....tror jag har kastat minst 3 stycken i soporna redan. Silikonpastan....nä fy vilket påhitt. Det var kladdigt och supersvårt att få jämt och fint + att det var ett rent helvete att få bort smeten från magen runt stomin igen. Nä...fy den tyckte jag inte alls om.
 
 
Jag har fått lite klämm på "ringarna", men då moddelerar jag den direkt på stomipåsen istället för runt stomin. Det känns som om jag har betydligt bättre koll på den då och risken är mindre att de måste kastas i soporna.
 
Det som är lite jobbigt är också att jag ALLTID måste ha med mig en väska med grejer som har med stomin att göra. Om det skulle börja läka eller om jag måste byta påse av annan anledning. Har åkt många gånger utan denna väska, men jag blir bättre och bättre på det med.
 
 
På det hela taget så går det bättre och bättre för varje dag....det är absolut inte som från början då händerna skakade och jag grät inför varje byte. Ni ska få se att jag kommer att vara en stomibytarexpert den dag jag ska operera bort den igen....
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress