Zack

(11 tim 58 min)
 
Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.
 
Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med drogen på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans bardom driver honom mot avgrunden.
 
Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om Zack - en polis inom den Särskilda enheten i Stockholm. Han är en drogmissbrukare och är inte helt rationell alla gånger. Jag vet inte om jag ska gilla eller ogilla denna Zack, jag tycker han beter sig så dåligt...gentemot sig själv, sin flickvän och sina kollegor.
 
Fyra asiatiska kvinnor hittas mördade och den Särskilda enheten kallas in....nu börjar jakten på mördaren. Han jagar en asiatisk kvinna som äger salongen där de fyra döda kvinnorna jobbade, men kvinnan försöker smita undan. Zack hinner ikapp henne på ett stort grönområde där folk har picknick och solar och där fäller han henne...en kvinna på 60 år. Denna kvinna släpps senare efter förhör, men försvinner och dyker upp igen utkastad från en skåpbil utanför ett sjukhus....med upptuggade och sargade ben. Vad har hänt henne?
 
Internutredarna är efter Zack....på tre dagar har han varit inblandad i tre dödsfall, men han lyckas undvika dom.