Snuffelmatta

Såg ett jättebra tips på hur man kan aktivera sin hund på enkelt sätt....och som du kan göra själv - en Snuffelmatta. Snuffelmattan är en aktiveringsmatta som hunden får leta godis i....hjärngympa med andra ord.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Hundunik skriver detta om mattan: " Snuffelmattan är perfekt för att servera frukost/middag på. När du ger hunden sin mat på snuffelmattan kan detta hjälpa till att få ut extra energi inför exempelvis promenaderna samt om du sedan skall lämna hunden hemma. Den har fått jobba och kan därför vara mer nöjd med tillvaron. Viktigt att tänka på är vad du har för hund, en del hundar behöver mer uppmuntran när konceptet introduceras, att uppmuntra dem till att söka - ATT VÅGA, vilket  sin tur sedan kommer öka hundens självförtroende och kanske tom motivationen för mat".
 
Vad behöver man då för att göra en egen snuffelmatta, detta behöver du: en gummimatta med hål i (finns på Rusta), några plädar (finns också på Rusta), som du ska klippa till smala remsor, remsorna ska vara så långa att du kan knyta knutar på dem....thats it! Jo, jusst det.....de säger att man ska ha lite tålamod också...hahhaha!
 
Nu vill jag bara åka till Rusta och köpa en matta och några billiga kulörta fleecefiltar....visst ser det skoj ut!