Norrfällsviken - eftermiddag/kväll!

Grillen är igång och snart blir det mat....mums!
 
 
Jag och Maya följde med när husse gick och diskade - Maya hittade en kotte som hon bar med sig hela tiden. När vi kom tillbaka till husbilen så var en av grannarna på campingen - en tysk - ute och kastade frisbee till sina hundar....två långhåriga taxar och en bayersk viltspårhund. Det tyska paret, hade dom ofta lösa och den större av dom skällde och lät inte alls snäll i kopplet tidigare på dagen när de kom till campingen. Han kom sedan fram till oss när de såg att jag lyfte upp Maya i min famn och sa att de var så snälla så....hmmm.....ska man verkligen lita på det. Han berättade (på knagglig engelska) att den större hunden var en ovanlig ras och att i Tyskland så måste man vara under 50 år, vara jägare samt vara hundkunnig för att överhuvudtaget få köpa en sådan hund. Fick inget bra kort på hunden, men det är den Maya tittar på när hon står i sin inhängnad (till höger om den stora tallen).
 
 
Senare på kvällen så ville "grannen" att vi skulle komma och sätta oss vid brasan han gjort på stranden. Det visade sig vara en gammal Järvedsbo och han visste vilka både mina och Jockes föräldrar var. Han heter Gidlund i efternamn och var långliggare här i Norrfällsviken. Vi satt och surrade med honom en liten stund innan vi begav oss mot Plattformen. Det är mysigt med eld...
 
 
Nu så...vi inte iväg på förrän vid 19:00 på kvällen på vår promenad. Var så orolig att det skulle hinna bli mörkt innan vi var framme eller hemma igen för den delen. Men...hua vilken hemsk väg att gå. Stigen var enbart at kullersten och det var fullt med rötter från träden över stigen. När vi äntligen kom fram så höll solen på att gå ner bakom trädtopparna...det var så otroligt vackert! Plattformen var en stort bygge mitt ute i ingenting och det var rätt mäktigt att klättra upp på. Det hade förstås varit trevligare med en klarblå himmel, men det var vackert och storslaget ändå.

Jocke bar Maya nästan hela vägen tillbaka så hon slapp gå på dessa förädiska stenar som fanns på kleppstensfältet...
 
 
Nu blir det mys inne i husbilen resten av kvällen...och det tyckte Maya var riktigt skönt...vi med för den delen!
 
 
Spara