}

17 april 2017

Pippifåglar...

Allmänt

Kan ingenting om fåglar egentligen, men att det är vackra djur...det vet jag! I morse så satt det en supersöt liten fågel i körsbärsträdet...kanske någon av er vet vad det är för sort!
 
 
Sedan på eftermiddagen så började det skräna något otroligt ute, gick till köksfönstret för att kolla vad det vad som levde om....svanarna har kommit! Tänk att så otroligt vackra djur kan låta så hemskt! De spatserade i en klunga på lägdan en bit bort, inte så lätt att få fina bilder på dom...
 
 
Än var inte fågeläventyret över....plötsligt small det till i ena köksfönstret och en liten fågelunge har krockat. Fattar inte riktigt hur det kunde gå till....fönsterrutorna är så skitiga, men denna lilla pippi lyckades flyga rakt in i det. Stackars liten! Jag gick ut för att titta på den och den låg på rygg och såg helt död ut, men helt plötsligt så började pippin röra lite på sina vingar. Jocke kom ut med sopskyffeln och skulle flytta på den, så inte hundarna tror det är någon ny leksak ute på gården...hua hemska tanke! När Jocke försiktigt flyttade den till sopskyffeln så vaknade den till igen...hallelulja!
 
 
Nu får den sitta i lugn och ro och värma sig i solen tills den kvickar till och kan flyga därifrån. Stackar lilla pippi!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress