Långpromenad i solen...

Idag har jag, Jocke och hundarna varti på en 2-timmars långpromenad i vårt soliga vinterland. Dagen till ära åkte långkalsonerna på, det är trots allt -12 grader ute och jag visste att vi skulle vara ute länge. Vi gick in mot Brunnsnyland....där är det inte så många bilar som åker. Men, vi träffade på massa människor istället....som precis som oss vill ta vara på solens strålar den sista dagen på månaden. Tänk att idag för exakt 1 år sedan upptäcktes det första coronafallet i Sverige.....ett helt år har vi nu dragits med denna pandemi, och den är inte på långa vägar över än.
 
Men, nu tillbaka till vår härliga promenad! När vi kom längst in i Brunnsnyland....bestämde vi oss för att prova gå skogsbilvägen som var plogad. Där kunde hundarna springa lösa och de sprang upp och ner på plogkanterna och de hittade (som vanligt) en massa djurspår i snön....både stora och små.
 
 
Nu har vi kommit till vägs ände....
 
 
Kira hittade ett harspår i snön....
 
 
Nu går vi hem igen....och det är ju bara så vackert när solen skiner. Knirrande, knarrande vägen fram i mitt vinterland.....
 
 
Maya och Kira hittade päls utav en älg efter vägkanten....hur kan den ha tappat sin päls som? Det fanns ingenting i närheten som skulle kunnas "lugga" den.....hmmmm. Spännande tyckte hundarna i allafall.....
 
 
Koppel på.....nu när vi närmar oss husen och vägen där någon enstaka bil åker.
 
 
Nu ska det bli skönt att komma in i värmen och få något i magen. Jocke räknade ut att vi varit ute i lite över 9 km och då ha hundarna säkert sprungit 1,5 mil. Det skulle vara roligt att få veta hur mycket de rör på sig egentligen under en promenad.....de går ju liksom inte rakt fram.
 
 
Visa fler inlägg