Valborgsmässoafton.....

Idag är det den sista dagen i april månad......och det känns helt ok!
 
Jocke tog med sig hundarna på en timmas promenad idag och jag stannade hemma för att kratta slänten mot vägen. Den är full av grus efter vinters sandande och plogbilen som tryckt upp snön ändå emot våran granhäck. Maya upptäckte mig och undrade nog varför jag inte följde med dom....men, snart var promenerandet mer intressant än gamla matte.
 
 
Nu börjar krattandet....phu, så jobbigt det är att kratta i en slänt. Man står inte bekvämt precis.....men, väl värd mödan när det äntligen var klart. Jisses, vilket grus den var där.....allt var grått av sand och grus.
 
 
Jag hade en liten nyfiken fågel som skuttade efter mig när jag krattade.....trevligt litet sällskap.
 
 
Lagom till att Jocke kom hem efter promenaden så var även jag färdig med krattandet.....vilken tajming. Jocke hjälpte mig sedan med att fylla skottkärran med allt jag krattat ihop.....allt från kvistar och barr till dött fjolårsgräs. Två fyllda skottkärror blev det.....det ser inte så mycket ut efter dikesrenen, men sträckan är lång!
 
 
Valborg....då ska man bara grilla! Så självklart startade även Jocke våran grill.....årets första grillning med andra ord (och absolut inte den sista). Det blåste riktigt kallt och precis när Jocke var klar så kom det en liten hagelskur......aprilvädret håller i sig in i det sista.
 
 
Men, så gott det blev......det är väl något alldeles speciellt med grillad mat. Skål på det!
 
 
Nu sitter vi och laddar upp inför kommande match på tv.....den mellan MODO och Djurgården. Maya och Kira är laddade upp till tänderna.....för självklart är de också Modoiter! Nu håller vi tummar, tår och allt annat som kan hållas att MODO vinner ikväll och kan ta steget upp till SHL (elitserien) igen. Känner mig redan nervös......måste nog ta lite mer vin om man ska orka igenom denna rysare.
 
 
Undra hur många som inte kommer att gå på Majbrasorna runt om i Ö-vik......en kväll som denna? De flesta kommer nog precis som vi, sitta fastnaglade framför tv:en.....om de såklart inte haft lyckan att få tag på en biljett till matchen på Hägglunds Arena.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
 
Måste bara visa en bild på våra älghundar lite tidigare idag.....hahhaha. Bilden är inte den bästa.....den är fotad från mobilen. Det blev väldigt spännade när de båda fick syn på älgen på tv:en.....Den stora älgvandringen (Slow tv).
 
 
Nä, nu ska jag g ner och ladda inför den kommande matchen....HEJJA MODO!!!!!
 
 
Visa fler inlägg