Det är något magisk med eld...

Sista april, Valborg, Vårfest eller Majbrasa.....kärt barn har många namn som det heter. Men, en sak som är säker....det är något alldeles speciellt magiskt med just elden. Förr i tiden så trodde man att häxorna åkte på sin kvast till djävulen under denna magiska natt....natten mellan den sista april och den första maj. Men, för mig är valborgsfirandet är en symbol för våren och det analkande ljuset och denna sed går långt tillbaka i tiden. Jag tycker det är så häftigt att denna sed har levt kvar hos oss under en sådan lång tid....ända från medeltiden.
 
I år stannade vi hemma på gården och hade en egen liten brasa....som vi njöt i fulla drag av. Jag tycker att det liksom inte att det är passande i dessa tider att stå med en massa människor intill en brasa. Hur har ni gjort i år?
 
Elden.....så mäktig och vacker på en och samma gång! Tittar man väldigt noga så kan man se en massa olika figurer i eldens lågor....så häftigt.
 
 
Trevlig Valborg på er alla!
 
I morgon är det det 1:a maj.....och somamren närmar sig med stormsteg. Maj är en helt underbar vårmånad.....längtar så efter grönt och blommor just nu.
 
SKÖNA MAJ.....VÄLKOMMEN!!!
 
 
Visa fler inlägg