Halloween

31 oktober = Halloween!
 
Men, är det verkligen så enkelt?
 
I USA och i England så firar man ALLTID Halloween just idag, den 31 oktober. I Sverige så firar Halloween oftast i samband med Allhelgona (Alla helgons afton), som alltid är på en fredag. Så lite trixigt är det att hamna "rätt" i detta firande. Jag personligen tycker att det ska vara den 31 oktober och inget annat och låta Allhelgona vara ifred.
 
Just Halloween härstammar från början från Irländska och Anglosaxiska.....All hallow´s Eve, aftonen före Allhelgonadagen. Detta var från början en keltisk skördefest och eldar tändes för att vägleda de döda och samtidigt för att skrämma bort häxor. Från första början så var det inte ens pumpor som karvades ut som idag, utan de använde sig utav kålrötter istället - men då kallades de istället för Jack-o´-Lantern. Det var Irländarna som tog med sig denna sed till USA och snart förvandlades kålroten till en pumpa istället. Betydligt finare med en orange pumpa än en kålrot, tycker iallafall jag!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Här kommer två läskiga pudelfröknar.....hahhahaha. Bara för ikväll så växer deras röda horn ut och då är de verkligen inga man vill bråka med. De är totalt livsfarliga......så bara för att de inte skall börja gnaga på oss ikväll så ska jag ge dem varsitt tuggben istället. Det gäller att vara på den säkra sidan, en dag som denna!
 
 
 Mitt Halloween pynt för i år......jag går "all in" med andra ord.....hahhaha.
 
 
I år har det inte blivit någon pumpa.....sorgligt men sant. Så därför kommer nu ett antal pumpor som jag karvat genom åren:
 
 
Bus eller godis!
 
Visa fler inlägg