Alla helgons dag!

"Alla helgons dag ett exempel på en högtid med rötter i den katolska tiden men som fått ökad betydelse i Sverige under senare delen av 1900-talet. Dagen firas den lördag som infaller mellan 31/10 och 6/11. Först under 1950-talet spred sig bruket att tända ljus på gravarna. I vår tid tycks högtidens betydelse växa, att döma av de många besöken och utsmyckningar på gravplatser". 
(Texten kommer från denna sida
 
Nu åker vi till Arnäs Kyrka för att tända ljus på mina mor,- och farföräldrars gravar....samt att gå runt lite på kyrkogården och ta in allt det vackra. Det var i stort sett bara jag och Jocke som var där....så vi gick tysta runt bland gravarna.
 
Ikväll firar vi minnet av våra nära och kära genom att tända ljus på deras gravar. Detta är en sådan vacker högtid och det känns ända in i själen när man är där på kyrkogården. Det är så otroligt vackert...så det gör ont i hjärtat. Det är nästan som om man kan ta på stämmningen och att man känner stor vördnad när man ser alla de tända ljuset. Alla ljus representerar sorg, glädje, liv, död och en massa minne...allt på samma gång.
 
 
Vördnad är kvällen ord!
 
 
Visa fler inlägg