Ledig fredag....

Jag tog ledigt denna fredag.....jag klarar inte av att jobba i 10 timmar i denna värme. När jag gick hem från jobbet i torsdags vid 13:30 så var det +27 grader inne på verkstaden. Men, jag skulle egentligen vara ledig i måndags.....men, bytte till denna fredag istället. En sak som är säker.....jag ångrar mig inte för fem öre.
 
När jag och hundarna gick på en promenad vid 10:40 var det 24,4 grader varmt ute och när vi kom tillbaka ca 40 minuter senare så hade teperaturen stigit till 27,5 grader.....phu.
 
Jag har köpt en helt ny sorts hundgodis till hundarna som jag skulle testa under vår promenad idag. Kaningodisar.....undra om de är goda? De luktar väldigt mycket om dem iallafall och när jag tittar på hundarna så slickar de sig om munnarna...hahha. Detta godis från Pala finns i en mängd olika smaker....men, vi testade kanin denna gång. Nästa gång kanske vi testar nöthjärta.
 
 
Blommor och åter blommor......åh, så vackra de är!
 
 
Solen gömmer sig bakom molnen.....och trots det så är det så otroligt varmt ute. Jag är "nästan" glad över att solen gömmer sig en aning idag....jag har liksom lite svårt med värmen och detsamma gäller för hundarna. Denna varma årstid får man ändra sina promenadavanor med hundarna....nu gäller tidiga mornar och sena kvällar och bara en kortis mitt på dagen. Jag trodde aldrig att temperaturen skulle stiga så snabbt....annars hade jag väntat med att gå med dom tills kvällen.
 
 
Hundarna snusar och gör det hundar ska....hahhaha.
 
 
Maya och Kira går fint! Jag har inte lärt dem att gå fot......utan en lite slappare variant på fot blir fint. När jag säger åt dem att gå fint, då ska de gå vid sidan om mig (inte före). Men, de behöver inte gå kloss brevid min sida som man annars gör vid "fot".....utan bara att de är vid min sida räcker för mitt "fint". Hur gör ni?
 
 
Snart är vi hemma igen......men, först tittar vi förbi landet Jocke har. Det är jordgubbar, purjolök,  broccoli, blomkål, sallad och så småningom kommer det även morötter. Det ser ju riktigt trevligt ut.....och eken vi planterat verkar också må gott. 
 
 
Lunchtajm.....sedan ska jag ner till klipprummet och raka två nosar, två svansrot(ar), åtta tassar + klippa 36 klor och enventuellt ta tandsten om det behövs. Tur det är svalt nere i källaren.....hahhaha. De måste ju vara nyrakade inför kennelträffen i morgon.....och självklart ska de få nya gummiband i sina tofsar på huvudet.
 
Visa fler inlägg