Påskafton

Idag vaknade vi till en vit påskafton.....det har kommit ca 3 cm snö under natten, suck. Allt gräs som har kommit fram är nu återigen borta. Solen skiner och det är redan +5 grader ute på terometern....härligt.
 
Som vanligt så sover Kira längre än vad Maya gör.....så först ut i allt det vita är Maya denna morgon.
 
 
Påskdunen är även de klädda i en snöskrud denna morgon.
 
 
Ca 30-40 minuter senare behagar även Kira komma ner.....hon är en riktig sömntuta...hahhaha. Kira är som husse.....de gillar att sova, och Maya är mer lik mig....full fart på morgonen och uppe med tuppen.
 
Kira gillar att spåra Maya och så även idag. Hon följer Mayas spår tills hon hittar det hon letar efter...nämligen där Maya kissat och då ska hon såklart kissa på exakt samma ställe. Denna gång blev ju hennes letande rätt enkelt.....hon behövde ju bara följa spåren i snön. Det tar lite längre tid för henne när inte snön ligger på marken....men, hon hittar stället hon söker efter varje gång.
 
 
Hacke Hackspett kom på besök idag.....och som den kan leva om. Den sitter längst upp på en elstolpe som har ett plåtlock uppe på toppen. Det är just på detta plåtlock som den hackar febrilt och de låter så otroligt högt....men, det kanske är det som är meningen.
 
 
Senare på eftermiddagen har solen försvunnit nästan helt.....men busa, det kan hundarna iallafall.
 
 
Vad vore påsken utan härliga och färggranna tulpaner och en stor skål med godis......
 
 
Glad påsk på er alla och hoppas ni har det underbart skönt i ledigheten....
 
PS.....kom ihåg att ställa om klockan till sommartid, natten mot söndagen! 1 timma framåt på klockan alltså....så i morgon när vi vaknar så kommer det kännas som om vi förlorar en timma. Åh, vad jag hade hoppats på att de skulle skita i detta fram och tillbaka på klockan....och bara ha en tid jämt istället.
 
 
Visa fler inlägg