De nio månarnas dotter

(15 tim 14 min)
 
Mat börjar tröttna på att vara någon sorts leksak åt drottningen i Ebou Dar. Han planerar därför att ta sig ut ur staden och söka upp Rand igen. Men situationen kompliceras av att seanchan, folket från andra sidan havet, Arthur Hökvinges arvtagare, har intagit staden. Och bland dessa finns De nio månarnas dotter. Men rasslandet av ödets tärningar som Mat hör med sin inre öra när något omvälvande är på gång har upphört. Något har skett och Mat undrar med viss oro vad.
 
Rand har samlat sitt folk för att ta sig an uppgiften att rensa saidin från ondskans besmittelse. Detta skall ske i Shadar Logoth, ruinstaden som själv är en källa för uråldrig ondska.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar mycket om Mat denna gång och hur han har tröttnat att vara en leksak till drottningen - han planerar att fly Ebou Dar och samtidigt försöka rädda några aisedaier, som sitter i små rum med koppel runt halsen.
 
Men, hans planer grusas när han får reda på att den unga kvinna han nyss bråkat med är ingen mindre än De nio månarnas dotter....den kvinna som han tidigare fått reda på att han ska gifta sig med. Hur ska han nu göra?
 
Rand försöker tillsammans med en av sina fruar (Min) att rensa bort ondskan från den manliga kraften. Men, än har han länge kvar innan detta kan ske....
 
Visa fler inlägg